Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Jesenska delovna akcija na naših vrtovih

Sporočilo mlake in vrtov opazovalcem: »Ti, ki mimo mene greš, ustavi se, spočij oči ob pogledu name, ozri se po moji okolici, preberi, česar o meni in mojih prijateljih še ne veš. Ko boš odšel, me ohrani v takšni luči, kot si me spoznal.«


V petek, 27. septembra 2013, je na šolskih vrtovih in ob naši mlaki potekala jesenska delovna akcija. Učenci od 4. do 9. razreda so skupaj z učitelji in v okviru dveh predmetov Sodobno kmetijstvo in Ekovrt uredili šolske vrtove in mlako. Z vrtov smo odstranili plevel, uredili kamnite poti po zeliščnem vrtu in pobrali zrele pridelke z zelenjavnega vrta. Iskreno se zahvaljujemo družini Fortuna iz Podlipe za darovane nove rastline, ki smo jih posadili v zeliščni vrt, in sekance, s katerimi smo uredili zeliščni vrt.


Novo podobo je tega dne dobila tudi naša mlaka. Postala je bogatejša z nekaj na novo posajanimi rastlinami. Pohvala vsem učencem za dobro voljo in pridne roke, prav tako tudi ostalim učiteljem ter drugim sodelujočim, ki tako ali drugače prispevajo k urejenosti naših šolskih vrtov in mlake.


Mentorici: Katja Gojkovič in Karmen Slana (OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika)

Oglejte si tudi