Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Divjala po avtocesti, povzročila nesrečo in nato zbežala

Vrhnika, 9. januar - Okoli 8.30 so policisti na južni ljubljanski obvoznici pri vožnjo preko 200 km/h posneli voznika osebnega vozila znamke Audi z nameščenimi madžarskimi registrskimi označbami. "Vozilo je nadaljevalo vožnjo v smeri primorske, nato pa je voznik zavil na izvoz Vrhnika. Voznik ob izvozu iz avtoceste ni ustavil na znake modrih luči, ampak vožnjo nadaljeval od izvoza z avtoceste v smeri Logatca, kjer je v semaforiziranem križišču zapeljal v rdečo luč in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo v križišče. Po trčenju je vozilo znamke Audi nevozno obstalo na pločniku, voznik in njegov sopotnik pa sta s kraja zbežala vsak v svojo smer. V nesreči se je voznik drugega udeleženega vozila lažje poškodoval," so sporočili Našemu časopisu iz Policijske uprave Ljubljana. 
Policisti še ugotavljajo izvor vozila znamke Audi, ki je imel nameščene madžarske registrske tablice, prav tako pa zbirajo obvestila za izsleditev dveh moških, ki sta zbežala s kraja. Po do sedaj znanih podatkih so policisti zaznali sum storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Po vseh zbranih obvestilih bo o ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Opis voznika: moški star okoli 20 let, črnih las, oblečen v temne hlače in bele športne copate
Opis sovoznika: moški star okoli 20 let, črnih las, suhe postave, oblečen v rdečo puhovko, modre jeans hlače in črno bele športne copate.

Gašper Tominc, foto: zajem zaslona FB Gasilska enota Stara Vrhnika

Oglejte si tudi