Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
2°C
-3°C
TOR.
2°C
-4°C
TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA
Deli
Šport in rekreacija

TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA

Število glasov: 1

Predstavitev

KLUBSKA PRAVILA TAEKWONDO KLUBA PANTAR VRHNIKA

V športnih objektih, kjer potekajo naši treningi gostujemo. Vsak mora poskrbeti za red, čistočo ter varovanje svoje in javne lastnine.
 • Na treninge prihajaj pravočasno (10-15 minut pred terminom), da se imaš še čas preobleči, umiriti in sprostiti za trening.
 • Od prihoda na trening do konca treninga ni dovoljena uporaba mobilnih telefonov, če to ni nujno.
 • Omogočeno je, da ne puščaš NOBENIH svojih stvari v garderobi – vse lahko prineseš s seboj v telovadnico! Če opaziš, da je kdo od kolegov/kolegic kaj pozabil v garderobi, ga/jo takoj opozori na to oziroma sam ukrepaj tako, da pozabljeno ne bo tudi izgubljeno ali odtujeno!
 • V telovadnico vstopamo točno ob uri in samo v športni opremi. Treniramo bosi ali v taekwondo obutvi.
 • Ob odhodu iz telovadnice odnesi vse svoje stvari s seboj, skupno s kakršnimi koli odpadki. Če opaziš, da je kdo kaj pozabil, ga na to takoj opozori.
 • Treninga se lahko udeležiš le popolnoma zdrav. Kdor akutno kiha, smrka, kašlja, ga bolijo mišice, grlo ali/in glava oz. ima vročino, naj ostane do popolne ozdravitve doma – v svoje lastno dobro kot tudi zato, da ne okuži drugih v svoji skupini. Izjem ni! Vodja skupine ima diskrecijsko pravico, da te odslovi s treninga, v kolikor sam ne upoštevaš zdravstvene preventive.
 • Treniramo bosi ali v primerni obutvi za taekwondo, oblečeni v kimono in doseženo barvo pasu.
OSEBNA UREJENOST: VARNOST IN HIGIENA.
 • Lasje ne smejo padati na oči. Če imaš dolge lase, jih poveži v kito, figo ali čop, ali pa s trakom. V laseh ne smemo imeti nobenih sponk ali glavnikov.
 • Kdor nosi očala naj jih nadomesti z lečami. POZOR: z očali se ni dovoljeno boriti.
 • Ves nakit pred treningom odstranimo.
 • Nohti morajo biti pristriženi na kratko.
 • Neoprana oprema lahko zelo zaudarja: poskrbi preventivno, da se ti to ne zgodi.
Če zamudiš začetek treninga, pozdravi, se opraviči in povej razlog zamude. Naj se ne dogaja pogosto, v nasprotnem primeru ima vodja skupine diskrecijsko pravico, da te odslovi s treninga.Med treningom dosledno upoštevaj navodila trenerja ter na noben način ne moti poteka vadbe.Med razlago in prikazi je trening prekinjen in vsi praviloma posedejo, da se lahko popolnoma osredotočijo na sledečo vajo. V tem času je treba opustiti vsa dejanja, ki bi lahko motila pozornost ostalih članov ali trenerja.Aktivnosti izven klubskega urnika (tekmovanja, polaganja pasov, druženja…). Za vsako aktivnost izven rednega klubskega urnika se je treba prijaviti trenerju – kot je to vedno v naprej razloženo (običajno osebno v času treningov, po telefonu, mailu ali FB strani).Vse obveznosti morajo biti redno poravnane, v nasprotnem primeru ima tajnik kluba pravico, da ti izroči opomin, kasneje pa odslovi s treninga. OPREMA in NAPREDOVANJEGlede opreme (oblačila, obutve, ščitnikov, trening pripomočkov…), je taekwondo med zelo skromnimi športnimi disciplinami, še posebej, zato ker si opremo nabavljamo postopoma, glede na vsakokrat doseženo stopnjo pasu. Za trening potrebuješ kimono in pas, poleg tega pa je priporočljivo imeti tudi lastne ščitnike (ščitniki za noge, roke, genitalije, zobe), za tekmovalce pa še nanožnice, rokavice ter čelada. Taekwondo pozna naslednje barve pasov: beli (označuje nosilčevo nedolžnost, saj začetnik nima predhodnega znanja), rumeni (ponazarja zemljo iz katere rastejo korenine), zeleni (ponazarja rast rastlin, napredek), modri (ponazarja nebo proti kateremu rastejo rastline), rdeči (pomeni nevarnost, učence opozarja na trening z nadzorom) in črni (nasprotje belega, oznanja nosilčevo temačnost in strah). Obstajajo pa tudi dijaške stopnje in sicer višji beli, višji rumeni, višji zeleni, višji modri in višji rdeči pas. Ob vsakem polaganju pasov, v klubsko kartico (ki jo prejmejo člani ob prvem polaganju pasov), vpišemo kdaj je bil izpit za višji pas uspešno opravljen. Od tedaj naprej, je na treningih in tekmovanjih obvezno nositi ta pas. V primeru, da se nosi napačna barva pasu, to zmoti oziroma podre hierarhijo, ki se v borilnih športih meri prav z izkušenostjo (to je barvo pasu).
TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA TAEKWONDO KLUB PANTAR VRHNIKA