Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
13°C
JUTRI
25°C
13°C

Odkriti pogovori: Barbka Špruk: Moja pot iz depresije, tesnobe, panike, anksioznosti

Organizator: Pogrebi MONUMENTUM
Kontaktni podatki organizatorja: info@monumentum.si.
Vstopnina: Vstop prost
Odkriti pogovori: Ko spregovori nekdo, ki je ve, o čem govori - saj govori iz lastnih izkušenj.

Barbko Špruk, gostjo mnogih TV oddaj in časopisnih medijev, bomo gostili v petek 12.5.2023 na Vrhniki. Delila bo svojo lastno življenjsko preizkušnjo – kako je zbolela za depresijo, tesnobo, paniko, se zdravila z zdravili in kaj je nazadnje ugotovila – kaj je tisto, kar ti res lahko pomaga, da premagaš depresijo, tesnobo, paniko.

Vse skupaj se je začelo v srednji šoli, ko je prvič občutila medvrstniško nasilje.


Kar sedem let je jemala predpisane psihiatrične tablete in pridobila samomorilne misli, tresenje rok in nog, izgubila je spomin, imela hude glavobole, mleko ji je teklo iz prsi, ni bila zmožna odvajanja, več kot teden dni ni spala. To so bili znaki za alarm!

"Ko sem leta 2008 v koš odvrgla vse antidepresive, pomirjevala, uspavala, vsa zame nevarna psihiatrična zdravila, ki so takrat že zelo poškodovale moj um in telo, sem doživljala hude odtegnitvene simptome - hude napade panike, tresenje rok, nog, palariziran obraz, roke, noge. Zato opozarjam  vse, da berete stranske učinke zdravil in nujno obvestite svojega zdravnika ali psihiatra, če pride do poslabšanja. POZOR! Ne opuščajte zdravil brez nadzora zdravnika ali psihiatra." opozarja Barbka.

O svojih izkušnjah bo govorila v Odkritih pogovorih v živo v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki. Danes vedno več ljudem uspe z njeno pomočjo prebroditi podobne stiske. 


O življenju in delu Barbke Špruk pa pod režisersko taktirko Maje Weiss nastaja tudi dokumentarni film, v pripravi je knjiga.


Pridružite se našemu novemu srečanju.

Srčno vabljeni.Ustvarjalci dogodka:

- Barbka Špruk, ki že 10 let svetuje, predava, vodi skupine na temo “Kako iz depresije, tesnobe, panike, anksioznosti?”

- Organizira in vodi Odkrite pogovore, Marjeta Herksel, MONUMENTUM

- Sonja Žakelj, direktorica Cankarjeve knjižnice Vrhnika, ki nam vedno odpre na stežaj vrataŽelite biti obveščeni o naslednjem druženju?

TUKAJ


Odkrit pogovor odstrani strah, ki nas paralizira, nam pokaže potencial, ki ga imamo, daje smisel življenju in povezuje.
Spodbujamo: znati odgovoriti, povedati in zagovarjati svoja stališča, kakor tudi znati in si upati vprašati. Biti na eni ali drugi strani (vprašanec ali spraševalec) - oboje nosi svojo težo. Tudi to so - ODKRITI POGOVORI.
Ali veste: odkrit pogovor o najtežjih življenjskih stvareh vam lahko podaljša življenje in ga občutno izboljša.


Oglejte si tudi