Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C

LJUBLJANICA, REKA SEDMERIH IMEN, REKA, KI POVEZUJE

##VIEWS##
Organizator: 2DOM d.o.o., so.p.
Kontaktni podatki organizatorja: 2domdoo@gmail.com.
Vstopnina: Vstop prost


Vabimo vas na prvi javni dogodek iniciative z naslovom:

LJUBLJANICA, REKA SEDMERIH IMEN, REKA, KI POVEZUJE, ki bo potekal 15. 9. 2023 ob 15.00 v Cankarjevem domu na Vrhniki. 

Svet ob Ljubljanici je tudi danes izjemno ohranjen. To je področje, ki ima velikanske razvojne potenciale v lesarstvu, kmetijstvu, turizmu prav zaradi svoje ohranjenosti. Na nas vseh je, da te potenciale skušamo sistematično, premišljeno ter vzdržno izrabljati. Zato smo se posamezniki in ustanove povezali v iniciativno delovno skupino »Zelena regija modrega gospodarstva«.  

Dogodek bo potekal v sklopu projekta »Podporno okolje za trajnostni razvoj podeželja v okviru dopolnilnih dejavnosti kmetij« z namenom informiranja ciljnih skupin o vzpostavitvi razvojnega okvira Zelene regije modrega gospodarstva v porečju Ljubljanice.

Z namenom spodbujanja in krepitve modrega gospodarstva v širši regiji in vzpostavitve okvirja za trajnostni razvoj podeželja bodo na dogodku predstavljeni potenciali zelene regije, ki gradijo identiteto porečja Ljubljanice – naravna in kulturna dediščina prostora, dopolnilne dejavnosti (gozdno-lesna veriga, nastanitve, kulinarika, doživetja), kmetijstvo in bogastvo naravnih virov

Ključni govornikiministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, ministrica za javno upravo RS Sanja Ajanović Hovnik, poslanec Državnega zbora RS Bojan Čebela, župan občine Cerknica Marko Rupar, direktor NRP Matevž Podjed, direktor Turizma Bohinj Klemen Langus, poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič, predsednik TZS Dominik S. Černjak, dr. Benjamin Leskovec 1890 in drugi.

Več informacij o dogodku najdete v priloženem vabilu.

Vljudno vabljeni.Oglejte si tudi