V okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje Vrhnika organiziramo kulinarično delavnico, kjer bomo odkrivali umetnost priprave naravne hrane in njeno sposobnost povezovanja ljudi. Hrana namreč združuje posameznike različnih kultur in življenjskih slogov ter ustvarja nepozabne spomine.
Kulinarika ni zgolj priprava jedi, temveč umetnost, ki presega jezikovne in kulturne meje. Ni namenjena le profesionalcem, temveč je dostopna vsem, ki uživajo v ustvarjanju in okušanju jedi – od preprostih obrokov do eksotičnih specialitet.
Na delavnici se bomo osredotočili na praznične jedi iz domačih, naravnih sestavin. S prepletom tradicije in inovativnosti bomo pripravili domače pogače, udeleženci pa bodo pridobili dragocene izkušnje pri pripravi testa in na koncu tudi poskusili sveže spečene pogače.
Delavnico bo vodila gospa Tanja Gobec, izkušena mentorica z bogatim kulinaričnim znanjem in obsežnimi izkušnjami na področju praktičnih kuharskih delavnic.
Delavnica bo potekala v ponedeljek, 16. decembra 2024, ob 17. uri v Grabeljškovi dvorani, ki se nahaja v Cankarjevi knjižnici Vrhnika. Predhodna prijava ni potrebna.
Dr. Katica Pevec Semec, moderatorica delavnice.