Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Beseda županje

Drage občanke, dragi občani!

Ko vstopamo v mesec december, se mnogi razveselimo prihajajočih praznikov in si skušamo vzeti malo več časa za bližnje. Zavemo se, da gre leto h koncu in po navadi naredimo prelet skozi dogodke preteklega leta. V življenju ne delamo vedno le prav in dobro, verjamem pa, da se za to prav si trudimo. Veseli smo, ko vidimo, kaj vse smo storili, koga vse smo osrečili, komu vse smo pomagali, komu smo podali roko, mu prisluhnili, se le nasmehnili ... komu smo bili luč. Tista prava luč, ki sije iz naših src in izžareva dobroto in sočutje.

Na trgu smo skupaj z mnogimi izmed vas prižgali praznične luči, ki so osvetlile naš lepi kraj. Bile so vzrok, da so se mnoga društva v občini predstavila in neskončno potrudila, da se je množica radovednih ljudi počutila praznično, da so se ljudje v prijetnem vzdušju ob glasbi, spremljevalnem programu ter vseh mogočih vonjavah po slastni hrani in napitkih dolgo zadržali in se družili. Druženje nas bogati in povezuje predvsem v teh časih, ko vsi samo hitimo in se skoraj ne znamo več ustaviti. Želim si še več takšnih druženj in povezovanja med ljudmi. Na takšen način nam je uspelo oživiti kmečko tržnico in upam, da bodo društva s svojimi predstavitvami to bogatila tudi v bodoče. Ob tem bi se želela iskreno zahvaliti vsem društvom in posameznikom, ki ste se v tem letu maksimalno izkazali in bili pripravljeni sodelovati na dogodkih in prireditvah ter s tem obogatili utrip v kraju.

Za konec le še nekaj besed. Ko smo prižgali luči v kraju, smo jih prižgali za okras, sedaj pa jih prižgimo še v svojih srcih, da bodo pripravljena na prihod Njega, ki je največja luč. Luč, ki nas navdaja z upanjem in zmore v nas zanetiti plamen ljubezni, miru in dobrote.

Želim vam blagoslovljene božične praznike in uspešno leto, ki prihaja. Naj vam nakloni trdnega zdravja, zadovoljstva, miru in moči za vsakodnevne izzive.

Vaša županja Nataša Juhart

Oglejte si tudi