Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Prva ekolepotica na svetu prihaja z Vranskega

Pred kratkim je Patricia Peklar kot Miss Earth Slovenije 2014 odpotovala v Aleksandrijo ( v Egipt) na lepotno tekmovanje Miss Eco Queen 2015, ki je letos potekalo prvič, ter s ponosom zastopala našo čudovito deželo Slovenijo. Izredno je lahko srečna, saj je tako postala prva Miss Eco Queen sveta. Tako ima trenutno kar dva naziva, Miss Earth Slovenije 2014 in Miss Eco Queen 2015 .
"To tekmovanje je malenkost drugačno od ostalih, saj deluje kot neprofitna organizacija Let's take care for the planet (LTCP),  ki jo vodi dr. Amaal Rezek in deluje pod okriljem Združenih narodov. Namen tekmovanja je  promocija ekoturizma  in varovanje naravnih habitatov  v Egiptu in povsod po svetu.

Tokrat smo bila povabljena le dekleta, ki smo aktivno sodelovala pri različnih projektih na svetovnem tekmovanju Miss Earth, naslednje leto pa bo število sodelujočih večje, saj je veliko držav, kot so Brazilija in Filipini, že potrdilo sodelovanje.

Vsem dekletom, ki smo bila povabljena, so letalski  prevoz, hrano ter stroške bivanja omogočili brezplačno. Vse je bilo izvedeno na  res visokem nivoju. V Aleksandrijo so pripotovale tudi predstavnice naslednjih držav: Čile, Mehika, Gvatemala, Nizozemska, Avstralija, Nova Zelandija, Velika Britanija, Nepal in domači Egipt. Vse nas povezuje  ljubezen do narave in iskanje rešitev, kako čim bolj uspešno promovirati ekoturizem, zeleno ekonomijo ter na splošno varovanje okolja in naravnih virov. Dekleta smo se poznala še s tekmovanja na Filipinih, zato je bilo vzdušje zelo sproščeno.  Sobo sem delila  s Taliso Wolters, Miss Earth 2014 Nizozemske, s katero sva postali res dobri prijateljici.  Nastanjene smo bile v Hilton Green Plaza Hotel, kjer je tudi potekala glavna prireditev.  Skupaj smo imele kar nekaj predavanj o ekoturizmu v Egiptu in delavnico na temo varovanje morskega sveta. Obiskale smo znameniti Montazah park, Aidia plažo in tekmovale v pripravi sušija. Ocenjevali so nas tudi na Talent showu, kjer sem zmagala. Na finalni prireditvi smo se predstavile  v nacionalnem kostumu, ki  je bil moja ideja. Uresničiti so mi jo pomagali družina Klinc s Ptuja, kjer so mi izdelali glavo kurenta, obleko pa je izdelala mlada oblikovalka Karmen Koren. Imele smo izhod v kopalkah, kjer sem nosila slovenski dizajn Nancy Beachwear. Na zadnjem izhodu smo imele čast nositi čudovite obleke egiptovskega oblikovalca večernih toalet, Hanyja El Behiryja. Najprej so podelili tudi posebne nagrade in nazive, kjer sem prejela lento za Miss Talenta. Da sem naziv potrdila, sem zapela še pesem Adele - Turning tables. Osvojila sem tudi naziv  Miss Stanley group, podjetja, ki je eden izmed generalnih sponzorjev. Gre za pomembno podjetje, ki se ukvarja z gradnjo nepremičnin in tudi z okolju prijaznejšo  gradnjo. Z njimi bom tako sodelovala pri različnih projektih v Dubaju, Katarju ter Abu Dhabiju.

Vsa dekleta smo med samim tekmovanjem dale resnično vse od sebe, zato so nam sodniki povedali, da so imeli zelo zelo težko delo. Nato so na oder poklicali prva štiri dekleta. Zelo sem bila vesela, ko sem se na odru znašla skupaj z miss Nizozemske, Čila in Avstralije.  Sledil je sklop vprašanj, na katera smo morala odgovoriti.  Tako je miss Čile postala tretja in  Avstralije druga spremljevalka.  Z miss Nizozemske Taliso sva bili presrečni. Na odru sva se objeli, prijeli za roke, si zaželeli srečo ter čakali, katero ime bodo poklicali oz. katera bo postala nova in sploh prva Miss Eco Queen 2015. Ko so izrekli moje ime, sem bila resnično presrečna, saj so se mi uresničile sanje. Uspelo mi je osvojiti  svetovni lepotni naziv.  Za zmago  sem prejela tudi denarno nagrado ter veliko daril. Še sedaj ne morem dojeti, da se je to res zgodilo. Potrudila se bom, da bom kot nosilka naziva čim bolj uspešno  predstavljala Slovenijo po svetu.  Tekmovanje je bilo resnično čudovita izkušnja in lep spomin.

Kot Miss Eco Queen 2015  bom tako lahko potovala na različne konce sveta in širila zavest o zeleni ekonomiji in ekoturizmu, v Sloveniji in Egiptu, čaka me še veliko zanimivih projektov, ki vam jih razkrijem v prihodnje. Ker sem še vedno tudi aktualna Miss Earth Slovenije 2014, dokler ne predam krone, z mojo organizatorko Jelko Verk pripravljava kar nekaj zanimivih dogodkov.  

Kljub osvojenemu nazivu ostajam na trdnih tleh, saj me z njim čaka tudi veliko dela, vendar stopam novim potem naproti s pozitivno energijo, da uspem narediti čim več koristnega.  Kot je zapisal  William M. Peck : "Jutranja misel vam lahko opredeli dan." Optimistična misel stori, da bo dan svetel in uspešen, pesimistična pa, da bo turoben in sama izguba. Začnite vsak dan z dobro voljo, nasmejani in polni poguma. Naravna posledica bo, da vam bo delo v pravo veselje, kronano z napredkom.

Seveda mi vse to ne bi uspelo brez podpore staršev, fanta in njegove družine ter Jelke Verk, Klaudije Piskar-Literam, Jerneje P. Zembrovshkky JPZ, Tajde Lah (Perla Jewellry) ter Mary Sedey (Parisax Slovenija). Zelo sem srečna, da so vsi ti ljudje verjeli vame in mi stali ob strani ves čas mojih priprav in dela."

 

Fotografije:  Ahmed Rabie Photography, Louay Photography & Gazal Studios

Oglejte si tudi