Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK ZBIRALNE AKCIJE

V petek, 4. aprila, smo na šoli v okviru krožka prostovoljno delo organizirali zaključek zbiralne akcije, ki je potekala od 17. marca in vse do 4. aprila. Vse te dni, ko je akcija potekala, smo pridno razvrstili oblačila, obutev, igrače, spominke in druge stvari, ki so nam jih prinesli domačini in tudi ljudje iz drugih krajev. Zbrali smo veliko oblačil, obutve in drugih predmetov.
V petek smo se ob 13. uri zbrali in začeli prinašati zbrane reči z našega podstrešja. Vreče smo potem razvrstili po mizah v jedilnici in učilnicah. Vreč je bilo ogromno. Ob 15.00 se je začel zaključek zbiralne akcije. Prišlo je veliko ljudi iz naše in tudi drugih občin. Po njihovih vtisih in nasmehih na obrazih smo spet vedeli, da smo pomagali pomoči potrebnim. Z akcijo smo zaključili ob 18. uri, ko so še zadnji obiskovalci odhajali s polnimi vrečami uporabnih stvari in oblačil. Oblačila, ki so ostala, smo zapakirali nazaj v vreče, uporabljena pa bodo v drugih socialnih organizacijah.

Pospravili smo še nered, ki je nastal, nato pa so nas učiteljice presenetile z obiskom picerije Golobček. Ko smo se najedli, smo odšli na kratek nočni sprehod po Vranskem, nato pa smo se vrnili v šolo, kjer smo si ogledali film. Po napornem dnevu smo utrujeni zaspali v šoli.

Zagotovo bomo podobne akcije še organizirali, saj smo prepričani, da s svojim delom pričaramo nasmehe na obraze ljudi. Tako darovalci kot obiskovalci so se na akcije že navadili. Prepričani smo, da s takšnimi in podobnimi akcijami skrbimo tudi za okolje, saj prav vsi zbrani predmeti na koncu zamenjajo lastnika in pri novem lastniku živijo novo življenje.

V dokaz uspešne izvedbe zbiralne akcije navajamo samo nekaj vtisov naših obiskovalcev.

Bilo je zelo zabavno in lepo. Našla sem veliko stvari.

Super ste, hvala vam za vaš trud.

Super! Priporočamo še kakšno zbiralno akcijo.

Zdelo se mi je zelo lepo in bilo je veliko izbire glede oblek.

Super. Pohvalno. Najlepša hvala za povabilo. Prostovoljci ste zelo prijazni.

Odlično narejeno.

Vse je bilo v redu. Posebej, kako se trudite.

Zbiralna akcija se mi zdi odlična. Bilo bi super, če bi bila še kje drugje.

                                                 Urška Kajbič, 8. r., in mentorice prostovoljnega krožka

Oglejte si tudi