Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE MALO DRUGAČE

Letošnje šolsko leto je bilo v mnogo pogledih drugačno od vseh prej. Kljub temu da smo se s šolo na daljavo srečali že v prejšnjem šolskem letu, je bil čas, ki smo ga letos preživeli doma, manj optimističen.

Že v prejšnjem šolskem letu bi nas na podelitvi bralnih značk moral obiskati pisatelj Andrej Rozman Roza. Obisk smo zaradi ukrepov prestavili na letošnje leto, letos pa razmere še vedno niso dopuščale, da bi se lahko srečali. Tako smo Andreja Rozmana spoznali le preko posnetkov in preko branja njegovih del.

Z učenci 4. razredov smo Andreja Rozmana Rozo spoznali tudi preko animacije. Izdelali smo namreč animacije njegovih pesmi. Animacije si lahko ogledate spodaj oz. na spletni strani šole.

Z učenci od 1. do 4. razreda smo se srečali v mehurčkih, se skupaj pogovorili o branju, pesniku Andreju Rozmanu Rozi, si pogledali posnetek o njem in podelili bralne značke.

Z učenci od 5. do 9.razreda pa smo prav tako v mehurčkih rešili MEGA muzejski kviz. Tema letošnjega MEGA kviza je bila bralna značka, ki že 60 let spodbuja razvoj bralne kulture na Slovenskem.

Bralno značko je v letošnjem letu opravilo 246 učencev, kar je slabih 55 % vseh učencev na naši šoli. V primerjavi z lanskim letom je število bralcev rahlo upadlo. Zlatih bralcev je bilo 17, od tega 10 učenk in 7 učencev. Učenci, ki so 9 let brali za bralno značko, so v dar prejeli knjigo Partljič.doc Toneta Partljiča (ur. Miha Mohor in Tone Partljič), z ilustracijami Iztoka Sitarja. Knjigo vsem zlatim značkarjem vsako leto podarja  Društvo Bralna značka.

Upam, da se nam v prihodnjem šolskem letu pridruži še kakšen bralec.

Mentorica BZ Katja Brezovnik

Oglejte si tudi