Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Vse naše pravljice

Vse naše pravljice so naše prve sanje.
Kdor ne sanjari več, naj ne zahaja vanje.
Vse naše pravljice so stvarnost, ne prividi.
Kdor sam ni del tega, ne sliši in ne vidi.

Pustite nam ta svet nedolžen in drugačen.
Naj vsak, ki vanj je ujet, bo pristen, nepopačen.

                                                     Dušan Velkaverh

 

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

V mesecu marcu, ki je posvečen družini, smo bili na Vranskem deležni tudi čudovite prireditve ob materinskem dnevu. Kolektiv in otroci OŠ Vransko-Tabor so s priznanimi glasbeniki pripravili čudovit, drugačen in dovršen dogodek. Lahko bi rekli kar spektakel, ki nas je vse prisotne navdušil, ganil in privabil solze sreče v marsikatero oko. Kaj je lepšega kot videti otroke, ki s svojo, tudi povsem preprosto koreografijo, pokažejo, kaj in kako čutijo ter to tako neobremenjeno in spontano podelijo z mamo, očetom, starimi starši, učitelji in drugimi obiskovalci? Prav je, da praznujemo, prav je, da se družimo, in prav je, da se udeležujemo. V zadnjem času lahko z gotovostjo trdim, da imamo izredno kakovostne dogodke, ki so tudi zelo lepo obiskani, in želim si, da še naprej s svojo prisotnostjo na dogodkih pokažemo hvaležnost, da nam je mar, če se nekdo trudi in ustvarja. Hvala tako ustvarjalcem kot tudi obiskovalcem.

Ker želim, da se družimo in sodelujemo tudi tako, da skupaj naredimo nekaj dobrega za našo občino, za našo skupnost, za naš planet, vas 15. aprila, ko je dan za spremembe, vse prav prijazno vabim na čistilno akcijo. Vsako leto 22. aprila praznujemo dan Zemlje in prav je, da tudi mi nekaj doprinesemo k varovanju in ohranjanju narave in našega okolja. Dejstvo je, da planet Zemljo najbolj ogroža ravno človek. Zaradi človeka so v nevarnosti rastline, ptice in druge živali, oceani, reke, travniki in gozdovi. Zato je prav, da se tega začnemo zavedati takoj. Ni dovolj, da naši Zemlji posvetimo le en dan – dan Zemlje. Ni prav, da rečemo: saj posameznik ne more ničesar narediti … Če pa je posameznikov več, se sprememba že lahko prepozna. Prav je, da v naš vsakdan zavestno vnesemo spremembe, kot so varčevanje z vodo, varčevanje z električno energijo, pospravljanje odpadkov v za to namenjene zabojnike, da ne mečemo stran hrane, da gremo večkrat peš in s kolesom namesto z avtomobilom, da na sprehodih s psi poberemo njihove iztrebke ... Naj te spremembe postanejo naša rutina.

Naredimo si lepe pomladne dni. Sebi in ljudem okoli sebe. Bodimo spoštljivi do sočloveka, do živali, do rastlin, do vsega, kar nas obdaja, saj ima prav vse v tem stvarstvu svoj namen. »Nikoli ne storimo drugemu, česar ne želimo, do bi kdo nam storil.« Odprimo oči in ušesa in preprosto bodimo zmožni uživati v brezplačnih stvareh, ki jih imamo na dosegu, a jih dostikrat niti ne opazimo.

Z dobrimi drobnimi dejanji bomo čutili veselje in ohranili upanje, da se dotaknejo in ozavestijo vsakega izmed nas. Upanje in veselje pa sta tudi smisel velike noči, ki jo letos praznujemo 9. aprila. Želim vam vesele in blagoslovljene velikonočne praznike.

 

                                                                                                                                    Vaša županja Nataša Juhart 

                           

Oglejte si tudi