Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

VIRTUALNA IZMENJAVA PROJEKTA ERASMUS PLUS, ABC PROJEKTA

Erasmus projekti na Osnovni šoli Vransko-Tabor so še vedno v polnem zagonu. Kljub epidemiji poskušamo opraviti vse aktivnosti, ki jih imamo v projektu zapisane. Projekt ABC se konec tega šolskega leta po enoletnem podaljšanju zaključuje. Podaljšali smo ga z namenom, da bomo lahko izvedli še zadnjo izmenjavo v Litvi, pa nam časi niso naklonjeni. V šoli izvajamo poučevanje preko iger, ki smo se jih v teh treh letih naučili res veliko. Igre si učitelji šestih držav, ki smo vključeni v projekt, med seboj predstavimo na izmenjavah. Tokratno srečanje bi moralo potekati v mestu Kedainiai v Litvi, vendar zaradi epidemije ni moglo potekati v živo. Izvedeno je bilo virtualno srečanje, in sicer od 19. do 23. aprila 2021. Vsak dan smo učitelji imeli delavnice, predstavitve in poučevanje učencev v Litvi preko spletne aplikacije Zoom. Zagotovo je to precej okrnjeno srečanje, saj spletni medsebojni stiki niso enaki tistim v živo. Vseeno smo uspeli izvesti vse aktivnosti in se potrudili izmenjati vso projektno delo. Na naši šoli smo aktivno sodelovale učiteljice Klavdija Kropec, Katja Brezovnik, Lavra Končnik Perpar, Maja Jerman in ravnateljica Majda Pikl. Projekt se konec junija zaključi, na šoli pa potekata še dva projekta.

V mesecu maju bomo zopet sodelovali na virtualnem srečanju, tokrat na Madžarskem s projektom Erasmus plus MATH. V tem projektu bodo preko spleta sodelovali tudi učenci.

Upamo in veselimo se nadaljnjega dela. Verjamemo, da bodo izmenjave kmalu potekale v živo in bodo naši učenci lahko širili obzorja ter sklepali poznanstva in prijateljstva preko meja svoje države.


Maja Jerman, OŠ Vransko-Tabor

Oglejte si tudi