Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

PREDSTAVITEV PODJETJA Z VIZIJO, ZELENO ZLATO

V sredo, 13. 3. 2013, so se v sejni sobi Energetike Projekt Vransko zbrali ponudniki turističnih dobrin in storitev iz Občine Vransko, da bi prisluhnili predstavitvi podjetja z vizijo, Zeleno zlato. Organizator posveta je bil Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko, ki je eden izmed sedmih družbenikov (poleg ZKŠT Žalec, ZKTŠ Polzela, Občine Prebold, Tabor, Braslovče in Zbornice zasebnega gospodarstva Žalec) novoustanovljene gospodarske družbe, ki jo vodi direktor Gregor Vovk Petrovski. Ta je v predstavitvi poudaril, da je bila družba ustanovljena zato, da na trg vpelje novosti v zvezi s promocijo Spodnje Savinjske doline in s tem nadgradi turistično ponudbo v obliki krovne blagovne znamke in tudi na ta način še bolj poveže partnerje, ki že promovirajo dolino. Ime družbe in hkrati blagovne znamke izhaja iz hmelja, saj ravno ta daje dolini največjo prepoznavnost.

Trenutno potekajo aktivnosti družbe okrog povezovanja gostincev in ponudnikov avtohtonih izdelkov ter na izdelavi blagovnega znaka. Ko bo delo družbe steklo, pa načrtujejo širšo predstavitev po Sloveniji, in sicer na sejmih.  Načrtujejo tudi vzpostavitev trgovine z izdelki lokalne proizvodnje, ki bodo označeni z znakom blagovne znamke. Ti bi bili na voljo v turističnih objektih, TIC-ih , gostinskih lokalih, sprva po dolini, sčasoma pa po celi Sloveniji.  Blagovna znamka bo ves čas pod budnim nadzorom kontrolne komisije, ki bo skrbela za kakovost izdelkov.

Posvet je zaključil župan Franc Sušnik, ki je obrazložil odločitev Občine Vransko in Občinskega sveta Občine Vransko za vključitev v družbo zaradi prepričanja, da povezovanje pod skupno blagovno znamko vodi k uspešnosti. V prihodnosti pa bo finančni delež Občine v družbi odvisen od števila ponudnikov in proizvajalcev iz domačega okolja.

Gospodarski družbi, ponudnikom storitev in izdelkov želimo uspešen preboj na trg, zaključujemo pa s mislijo, ki je bila izrečena na posvetu: »Misli globalno, jej lokalno.«

 

Suzana Felicijan Bratož

Oglejte si tudi