Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
18°C
-5°C
JUTRI
17°C
-5°C
Deli
2488

Izlet pod Grossglockner

V soboto, 3. junija, se je 53 planincev odpeljalo skozi karavanški predor mimo Beljaka in Špitala do majhne avstrijske vasice Heiligenblut. Tu smo si po ogledu vasi in znamenite cerkve (v kateri po stari legendi hranijo sveto kri) privoščili malico na parkirišču. Nato smo se odpeljali proti ploščadi Franca Jožefa pod Grossglockner. Med potjo smo imeli manjšo okvaro na avtobusu, vendar smo jo s pomočjo planinca Pavleta uspešno odpravili.

Po prihodu na ploščad smo se nekateri odpravili na triurni pohod skozi šest tunelov do planote, žal pa so se nekateri zaradi večjega snežišča na pol poti obrnili. Sneg na poti je  predstavljal takšno oviro, da manj izkušeni pač niso tvegali. 

Manjša skupina, ki je ostala na ploščadi, je obiskala znamenitosti v okolici: sestop do ledenika, občudovanje svizcev … Štiri ure v tej prečudoviti naravi s še lepšimi pogledi na okoliške tritisočake so kar prehitro minile, zato smo počasi krenili še do druge razgledne točke našega izleta, to je gorski prelaz Edelweiß-Spitze. Tudi tu smo eno uro ob kavici uživali v sprehodu in prelepih razgledih, odločeni, da se sem še vrnemo.

 

Na poti proti domu smo se nato ustavili še na večerji v Žirovnici. Na Vransko smo prispeli v poznih večernih urah dobre volje in prijetno utrujeni.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!