Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

4. kulinarični pohod »Z Guštom po poti dediščine«

Po dveh »koronskih« majih se nam je 11. septembra le uspelo podati na pot 4. kulinaričnega pohoda »Z Guštom po poti dediščine«. Sončno jutro je obetalo čudovit dan in privabilo na štart skoraj petdeset pohodnikov.

Letos smo se zbrali na parkirišču pri avtobusni postaji, kjer so pohodniki ob prijavi dobili za popotnico vodo in jabolka ter se s palačinkami in različnimi okusi kave Malinca okrepčali za na pot. Prvo postojanko smo imeli na domačiji pri Knežari v Brodeh, kjer smo si ogledali etnološko zbirko in okušali sire, suhomesnate izdelke ter jabolčni sok. Dobro okrepčane nas je čakal nekoliko daljši kos poti do kapelice v Zahomcah, kjer smo pogasili žejo in srknili požirek za zdravje, nato pa nas je na turistični kmetiji Jerman čakala polna miza domačih dobrot. Med pohodniki je bilo slišati, da bomo več kalorij zaužili kot pokurili, kar je pravzaprav namen kulinaričnega pohoda. Iz Zahomc smo krenili proti Ločici. V tamkajšnjem gasilskem domu smo posedeli in pojedli zelo okusno mesno-zelenjavno enolončnico. Do sladice na cilju sta nas ločila le še dva kilometra. Sredi sobotnega popoldneva smo prispeli na vrt Schwentnerjeve hiše, kjer smo s hladnimi domačimi jogurti ter (po želji) ogledom hiše sklenili pohod. Z željo, da se vidimo prihodnje leto na petem kulinaričnem pohodu, smo se polni lepih vtisov ob spoznanju (za marsikoga) novega delčka naše občine odpravili vsak proti svojemu domu.

Četrti kulinarični pohod »Z Guštom po poti dediščine« so nam pomagali izvesti: Brglez, d. o. o., Darjan Lukman, Denis Oštir, domačija Grčin, Egis, d. o. o., Hiša Lisjak, Jager, d. o. o., kmetija Kropivšek, kmetija Laznik, kmetija Novak, Ludvik Pikl, Malinca, d. o. o., Mercator, d. d., Mesarstvo Križnik, Planinsko društvo Vransko, Prostovoljno gasilsko društvo Ločica pri Vranskem, Turistično društvo Gušt, turistična kmetija Jerman, turistična kmetija pri Ferkovih. Na Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko se zavedamo, da bi brez vseh vas, spoštovani sponzorji in posamezniki, pohod ne imel naziva kulinaričen. Ker nam to omogočate, se vam najlepše zahvaljujemo za vse prispevke in pomoč pri izvedbi.


Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi