Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

2. KULINARIČNI POHOD PRIVABIL STO POHODNIKOV

Ko smo lani na ZKTŠ organizirali pohod, nismo vedeli, kakšen bo odziv. Šestdeset pohodnikov za prvič nas je opogumilo, da nadaljujemo. Tako smo s pomočjo Planinskega društva Vransko in TD Gušt sredi maja organizirali  2. kulinarični pohod »Z Guštom po poti dediščine«. Da spoznamo čim več kotičkov naše občine, smo se letos odločili za novo traso. Pot nas je vodila od Schwentnerjeve hiše do Kampa Podgrad, ki smo si ga pod vodstvom prijazne lastnice ogledali. Pot smo nadaljevali do cerkve sv. Jeronima na Taboru, kjer so nas tudi čakala odprta vrata. Postanek smo izkoristili še za uživanje v lepem razgledu. Potem smo se odpravili proti zaselku Briše, od koder smo po okrepčilu pot nadaljevali do etnološke zbirke v Brodeh, kjer nas je pričakal Ludvik Pikl. Kako hitro raste hmelj, smo ugotavljali na delu poti do Stopnika. Tam smo se usmerili proti Prekopi, saj nas je čakalo sladkanje z jagodami in jogurtom. Pohodniki so si lahko ogledali tudi gasilsko zbirko. Štorklje, ki smo jih občudovali že lani, se prav tako niso izneverile in so se pokazale tudi letos. V Čepljah so nas gostili v Pubu Sedmica. Naslednja postaja ni bila prav daleč. Na poti do poligona, kjer nas je čakalo kosilo, smo preizkusili trdnost novega mostu čez Bolsko. Po res okusnem kosilu smo pot nadaljevali skozi Brode na Vransko. V Sadiki smo popili še kavico oz. sok in tako sklenili drugi pohod »Z Guštom po poti dediščine«.

Ogled kulturne dediščine, narava in dobrote na poti so navdušile letošnje res številne pohodnike, ki so že najavili udeležbo v naslednjem letu.

Da je bila pot prijetna in predvsem "dobra", se moramo zahvaliti lokalnim ponudnikom in sponzorjem. Letos so se naši prošnji za pomoč pri izvedbi odzvali: Kmetija Laznik, Kmetija Novak, Domačija Grčin, Kmetija Kropivšek, Brglez, d. o. o., Automatic servis, Oblikovanje Jasmina Pepel, s. p., Jagros, d. o. o., Mesarstvo Križnik,  Hiša Lisjak, AMZS, Pub Sedmica, Aleksander Reberšek, s. p., Kmetija Hrašar, Kamp Podgrad Vransko, Šmit Jože, vrtnarstvo in cvetličarstvo »Sadika«, s. p., Turistična kmetija Ferkov, Kmetija Lukman in Ludvik Pikl. Vsem se iskreno zahvaljujemo. Prav tako se za pomoč zahvaljujemo Planinskemu društvu Vransko, TD Gušt, Darji Tibaot Ciringer in Denisu Oštirju. 

Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi