Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Študentski klub Žalec poroča in napoveduje

V preteklih mesecih se je pri nas toliko dogajalo ... Dejavni smo bili na področju izobraževanj, predavanj, zabav, in še bi lahko naštevali. Danes pa že pripravljamo nove projekte.
V februarju smo posvetili 8. februar Prešernu. Pripravili smo razstavo likovnih in literarnih del ter izvedli performans. Pokazali smo stičišča in razlike mladih in Prešerna. Mesec smo nadaljevali z ozaveščanjem novih fazanov in brucov (dijakov in študentov prvih letnikov) o za njih pomembnih informacijah: od hrane, prevoza do štipendij. Nismo pa ozaveščali le novih fazanov in brucov, za vse vedoželjne smo pripravili predavanje Prelomimo tabuje - spregovorimo o odvisnostih. Predavanje je vodila specialistka klinične psihologije Marjetka Polak. 
Po vseh resnih predavanjih smo se prepustili tradicionalnemu veselju in smehu, udeležili smo se pustnega karnevala na Vranskem, ki smo ga zvečer nadgradili še s karaokami pod imenom Maškaraoke v Žalcu. 

In smo že v novem mesecu.
Osmi marec smo kavalirsko posvetili ženam. Po občinah, ki jih naš klub pokriva, smo damam delili cvetje in jim s tem, upamo, polepšali njihov dan. Petindvajsetega marca pa smo se odpeljali v Planico navijat za naše orle. 

V aprilu za vas pripravljamo potopisno predavanje o Severni Koreji, in sicer 7. aprila ob 19.00 v Medobčinski splošni knjižnici Žalec. Predavanje bo izvedla Tina Pogorelčnik. teden zatem, torej 14. aprila, ob 19. uri pa sledi potopisno predavanje o Himalaji, ki ga bo izvedel Milan Vogrinc, prav tako v Medobčinski splošni knjižnici Žalec. Vmes pa ne bomo pozabili niti na dobrodelnost. Posvetili se bomo dobrodelni pisanki. Vabljeni, da 15. aprila pridete po svoj velikonočni pirh in s prostovoljnim prispevkom otrokom omogočite letovanje ali pa postanete dobrodelni v krvodajalski akciji Častim pol litra. Letos bomo 13. aprila v dopoldanskih urah darovali kri v Šempetru. 
Konec meseca se nam lahko pridružite še na Kresu do nebes, ki ga 30. aprila pripravljamo s Prostovoljnim gasilskim društvom Žalec. Pridite, ne bo vam žal. 

Še več o naših preteklih in prihajajočih dogodkih oz. projektih najdete na naših straneh Facebooka in Instagrama. 

Oglejte si tudi