Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Starejši obujali spomine, 12. razstava ročnih del

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko Karitas in Občinsko organizacijo Rdečega križa Vransko tretjo nedeljo v septembru pripravila tradicionalno srečanje krajanov, starih sedemdeset in več let. Teh je v Občini Vransko 390, srečanja  se je udeležila tretjina povabljenih.
 

Naprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela in prisluhnili sv. maši, ki  jo je daroval župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom nadaljevali v Športni dvorani Vransko.

Starejše je sprejel župan Franc Sušnik, se z vsakim  posebej rokoval, Anica Jagodič pa je v imenu Karitas Vransko vsakemu podelila lectovo srce v spomin na srečanje. Nato je sledil nagovor župana Franca Sušnika, ki je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se  starejši med seboj pogovorijo in obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Še posebej pa je z izbranimi besedami pozdravil tiste, ki so se srečanja udeležili prvič. Povedal je, da so pred kratkim pridobili novo splošno in zobozdravstveno ambulanto in Prostofer, ki je namenjen tistim starejšim, ki ne vozijo sami. Tudi v prihodnje bo občina za potrebe starejših v proračunu namenila sredstva za takšne in podobne prireditve za starejše. Ob koncu nagovora pa  je  vsem zbranim zaželel veliko zdravja in da se prihodnje leto zopet srečajo.

Tokratno srečanje so popestrile Vezilje Snežinke Vransko, ki delujejo pod okriljem Društva univerze za tretje življenjsko obdobje Vransko. Po dveh letih so pripravile 12. razstavo ročnih del. Ta obsega kvačkane, bele in barvne izvezene izdelke.

Srečanje so s  kulturno-zabavnim programom popestrili Otroška folklorna skupina OŠ Vransko-Tabor, Folklorna skupina Vransko in ansambel Franca Zupana s prijatelji, prireditev pa je povezovala Damjana Lukman. Na kosilo je vse skupaj z blagoslovom in molitvijo povabil župnik Jože Turinek.

T. T.

                                                                                                                 

Oglejte si tudi