Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Čas za zimsko ligo

Pozimi se prvenstvene tekme v okviru Medobčinske nogometne zveze Celja ne igrajo, kar pa ne pomeni, da v tem obdobju počivamo. Poleg treningov, s katerimi se preselimo v športno dvorano, smo skoraj z vsemi selekcijami prijavljeni v različna zimska tekmovanja. Naši najmlajši, ekipa U9, je edina, ki nima planiranih aktivnosti zunaj, zato se udeležujejo dvoranskih prijateljskih srečanj.

Ekipa U11 je prijavljena v zimsko ligo, ki jo zelo kakovostno organizira NK Laško. Tam imajo možnost, da se na zunanjih površinah pomerijo proti večini ekip, s katerimi (zaradi večje razdalje) še niso igrali in tako pridobivajo izjemno dragocene izkušnje.

Prav tako je v zimski ligi v Laškem aktivna ekipa U13, ki se enkrat  tedensko pomeri z eno izmed prijavljenih ekip. Naši fantje tako lahko igrajo proti ekipam iz Laškega, Radeč, Šentjurja, Vojnika, Zreč, Zagorja ….  

Prav tako pa so pozimi aktivne vse ekipe Združene Savinjske. Te se na zimska tekmovanja odpravljajo v Ljubljano. Ekipi U14 in U15 izmenično tekmujeta v zimski ligi U15, ki se odvija v Športnem parku Šiška. Na isti lokaciji v zimskih mesecih dragocene minute na velikem igrišču nabira tudi selekcija U17. Naši fantje tako vse tekme igrajo proti ekipam iz zahodnega dela Slovenije, s katerimi v prvenstvu ne tekmujejo. 

Ker radi gledamo v prihodnost, smo v zimsko ligo prijavili tudi ekipo U13, imenovano »Savinjčani«. Ti mladi igralci so trenutno še vsak v svojem gnezdu – v klubih SSD, ki se nato povežejo v zgodbi Združene Savinjske, v katero se bodo združili prihodnjo sezono. Tako jih že pol leta prej spoznavamo, da bodo že jeseni lahko zaigrali kot uigran tim.

 

NK Vransko

 

 

Oglejte si tudi