Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

10. tradicionalna nogometna tekma Vransko VZHOD : Vransko ZAHOD in 85 let NK Vransko

V soboto, 10. junija 2023, smo v Nogometnem klubu Vransko organizirali tradicionalno 10. izvedbo nogometne tekme Vransko VZHOD : Vransko ZAHOD. Ob tem pa smo proslavili tudi veličastnih 85 let obstoja našega kluba. Tako se je na Stadionu Videm Vransko nogomet neprekinjeno igral od 9. ure zjutraj pa vse do 19.30.

Najprej je bil na vrsti zaključek Otroške nogometne šole Savinjska. Igralci iz osnovnih šol Prebold, Trnava, Braslovče, Gomilsko, Tabor in Vransko so se v sončnem vremenu brezsrkbno podili za nogometno žogo. Ob polnih tribunah staršev je bil prizor res lep.

Nato sta sledili prijateljski tekmi U9 in U11, proti ekipama ND Polzela in NK Žalec. Tekmi sta minili v prijateljskem vzdušju. Zelo nas veseli veliko veliko število lepih potez igralcev z vseh strani, ki nas navdajajo z optimizmom glede prihodnosti nogometa v Spodnji Savinjski dolini.

Nato so se na igrišču predstavili igralci, ki bodo naslednjo sezono del sodelovanja Združena Savinjska. Gre za selekcije U14, U15, U17 in U19. Najprej so se med seboj udarili igralci, ki bodo sestavljali ekipi U14 in U15. Tukaj je bilo prisotnih dobrih 30 fantov. Vsi so se izkazali z zelo dobrim pristopom in prikazali lepo nogometno predstavo. Za njimi so na igrišče prišli starejši kolegi, ki bodo združeni v ekipi U17, pri čemer smo videli še boljši nogomet in prav tako zelo dober pristop, ki je osnova za uspešno zgodbo.

Predstavitev ekip Združene Savinjske pa je zaključila selekcija U19, ki se je v tej sezoni uvrstila v 2SML VZHOD. Glede na njihov uspeh so morali poiskati ustrezen izziv. Ob tej priložnosti se je tako skupaj nabrala bivša članska ekipa Savinjska Vransko, ki je bila nazadnje aktivna v sezoni 2020/21. Zaradi pomanjkanja igralcev (in tudi kondicije) pa jim je na pomoč prišlo tudi nekaj kadetov. Od začetka smo na igrišču spremljali “enosmerni promet” proti golu bivše članske ekipe. Ampak mladinski ekipi še primanjkuje nekaj izkušenj, ki so bivšim članom pripomogle, da so povedli s praktično prvo pravo priložnostjo. Šok za mladinsko ekipo je bil očitno tako velik, da so članom dovolili še en zadetek. Potem so se zbrali in rezultat do polčasa uspeli izenačiti. V drugem polčasu smo spremljali izenačen dvoboj, na koncu pa so prevladale izkušnje. Mladinci so tako doživeli enega izmed redkih porazov, iz katerega se bodo zagotovo lahko kaj naučili. Verjamemo, da jim bo ta izkušnja pripomogla na državnem nivoju.

Zadnja aktivnost na igrišču pa je bila glavna tradicionalna tekma Vransko VZHOD : Vransko ZAHOD. Kot se za deseto izvedbo spodobi, je bila tokratna udeležba igralcev rekordna. Tako so gledalci na tribunah spremljali 80 minut nogometne tekme, ki je bila v prvem polčasu zelo izenačena. Polčas se je končal 0 : 0. V drugi del pa so bolj odločno krenili vzhodnjaki in hitro povedli. Za rezultat 1 : 0 je gol zabil Aljaž Brdnik. Po zadetku so igralci vzhoda lažje zadihali in na trenutke prikazali zelo lepo igro. Zahod se je še trudil in imel nekaj situacij, ki bi jih lahko bolje izkoristil. Je pa svojo priložnost izkoristil Jernej Praprotnik in podvojil vodstvo. Takoj zatem pa je, po lepi samostojni akciji, zabil gol še Klemen Kološa. Dvoma o zmagovalcu ni bilo več. Igralci v rdečih dresih so se potem čisto sprostili in bili na igrišču precej boljši nasprotnik. Na koncu je Tilen Šmigoc zabil še gol za rezultat 4 : 0 in tako potrdil drugo zaporedno zmago na strani vzhoda. Zahvala sodniku Jerneju Groblerju, ki je obul velike čevlje in zamenjal do letos nepogrešljivega Tomija Druškoviča. Izkazala sta se tudi njegova pomočnika Grega Pikl in Boris Mrak.

Hvala vsem gledalcem in igralcem, da ste skupaj z nami preživeli še en velik praznik vranskega nogometa.

NK Vransko

Oglejte si tudi