Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
15°C
9°C
NED.
16°C
4°C
1677

Na cesto!

V svet prometa se otrok vsakodnevno vključuje, se srečuje z nevarnostmi, seznanja s prometnim jezikom ter pravili vedenja v prometu. Zaradi značilnosti v psihosocialnem in telesnem razvoju je vključevanje v prometni vsakdan odgovorna in zahtevna naloga, proces usvajanja kompetenc varnega vedenja v prometu pa dolgotrajen in kompleksen.

Siv ponedeljek je za nas kar naenkrat postal svetlejši. Na martinovo, 11. 11., sta nas obiskala dva prometna policista iz Policijske postaje Žalec v okviru akcije ''Otroci za varnost v prometu'', ki sta otroke s seboj povabila na lokalno cesto. Skupaj smo izvedli zanimivo ulično akcijo. Opazovali smo, kako izgleda delo prometnega policista, kontrolo prometa ter test alkoholiziranosti. Hkrati so otroci voznikom podarili letak NIJZ ob mesecu preprečevanja zasvojenosti z namenom ozaveščanja splošne javnosti o problematiki alkohola v prometu.

Poleg neposrednega opazovanja dela policistov ter odlične predstavitve policijskega dela in njihove opreme, so otroci v procesu sodelovanja in sproščene komunikacije postopno, a zagotovo pozabili na svoje zadržke in strahove ter se ob slovesu veselili povabila tudi na policijsko postajo. Poklon policistoma za odličen, profesionalen in navihano sproščen pogovor ter potrpežljivost pri odgovarjanju na nadobudna vprašanja.

 

Jerneja Zajec, dipl. vzg.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi