Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
2603

Mladi turisti vrtca Vransko

V letošnjem letu smo se trije oddelki vrtca Vransko (3-4, 4-5 in 5-6) priključili projektu Turizem in vrtec. Tako smo za začetek izkoristili kar svetovni dan turizma – 27. september in se podali na prvi  mini turistični izlet.
Ker v vrtcu pač ne moremo na pot z ladjo, letalom, vlakom, avtom ali kako drugače, smo se odpravili peš. Ni problema, pa še bolj zdravo in okolju prijazno je. Nahrbtnike smo napolnili s sadjem in  čajem ter se odpravili na pot. Odpravili smo se proti Praprečam ter si izbirali makadamske in travnate poti, da so lahko bili otroci na poti sproščeni, lahko so se pogovarjali, tekali in uživali.
Ogledali smo si kmetijo Konrad, kjer so nas kljub nenapovedanemu obisku zelo lepo sprejeli in nam pokazali race, gosi, pujsa, konje in koze. Pot smo nadaljevali mimo zapuščenega mlina ter naredili velik krog skozi Prapreče. Otroci so zelo dobri opazovalci, zato smo našli kar nekaj pravih gob – dežnikaric, ki smo jih nato odnesli v vrtec. Pot je bila za prvi izlet in za različno stare otroke ravno prav zahtevna, pestra in prijetna. Vsi smo uživali v hoji, naravi in druženju.

 

Za vrtec Vransko zapisala Branka Hrastnik s sodelavkami Nušo, Simono, Lauro, Barbi in Polono.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij