Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

DELOVNA AKCIJA

Pod sloganom »Navajanje na zdravo, raznoliko prehrano in spoštljiv odnos do hrane« smo skozi leto pridelali in pojedli veliko sadja in zelenjave, predvsem poletne zelenjave paradižnika, solate, sveže izkopanega krompirja, ki je bil užitek za naše brbončice. Tudi zelje, kolerabo in sadje.  Aktivnost otrok pri delu na vrtu, vedoželjnost, zanimanje in opazovanje, kako iz semena zraste rastlina in pristane na njihovem krožniku, krepi otroško samozavest, odgovornost do hrane in spodbuja zanimanje do vrtnarjenja in rastlin. 

Zadnji teden v oktobru smo zavihali rokave in izvedli še eno »delovno akcijo«, kjer so otroci z vzgojitelji uredili grede in igrišče. Zasadili smo robide in porezali maline, pobrali endivijo solato ter uredili gredo za kolobarjenje. Luščili smo fižol, rezali zelišča, jih pripravili za sušenje. Grede smo napolnili s kompostom iz kompostnika in jih pognojili s hlevskim gnojem. Posadili smo čebulo in posejali motovilec. Pograbili smo listje in napolnili kompostnik ter ga dobro potlačili.

Za konec pa smo se okrepčali s sveže odtrgano endivijo, solato z našega vrta, zabeljeno s fižolom in krompirjem ter z bučnim oljem.

 

                                                                                         Vrtnarji Vrtca Vransko

 

 

Oglejte si tudi