Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

8. OBOGATITVENI DAN

V petek, 23. maja, smo imeli v vrtcu Vransko 8. obogatitveni dan. V goste smo povabili izkušeni glasbenici, ki igrata na zanimiva glasbila. Ga. Eva Popovič nam je najprej razložila, kako glasbila delimo. Povedala nam je, da eno glasbilo vedno nosimo s seboj, in to je naš glas. Druga vrsta glasbil pa je takšna, na katere igramo s prsti, pihamo vanje ali pa s palicami udarjamo po njih. Te lahko tudi pozabimo doma. Potem sta nam predstavili blok flavto, ki jo otroci večinoma že poznajo. Povedali sta nam tudi, kako je nastala prva piščal iz dobe jamskega človeka.

Nato je sledila predstavitev malo večjega glasbila, in sicer saksofona. Ga. Eva Popovič je pokazala posamezne dele, potem pa ga je sestavila. Ko je bil saksofon sestavljen, je nanj zaigrala znane pesmi, mi pa smo zraven prepevali. 

Prav tako nam je ga. Eva Zore predstavila svoje glasbilo - klarinet. Najprej je pokazala posamezne dele, nato pa ga je sestavila in nanj zaigrala.

Zapeli smo kar nekaj pesmi ob spremljavi saksofona in klarineta: Čuk se je oženil, Pet majhnih račk … Otroci višjih oddelkov so lahko na koncu tudi poizkusili zaigrati na obe glasbili. Vsi so bili navdušeni. Gostjama smo se z drobno pozornostjo lepo zahvalili za predstavitev, v upanju, da nas še kdaj obiščeta in s seboj prineseta saksofon in klarinet. Za obisk se jima lepo zahvaljujemo.

 

Apolonija Križnik in Romana Orehovec

Oglejte si tudi