Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

OTROŠKI TRIAL CAMP

Ob koncu šolskih počitnic smo v AMZS Centru varne vožnje pripravili že peti Otroški trial camp, ki je potekal od 25. do 27. avgusta.  Campa se je udeležilo pet otrok, željnih novega znanja in zabave.

Starši so otroke v ponedeljek ob 17. uri predali organizatorju campa in inštruktorju varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje Severinu Sajevcu in Gregu Kleču. Otroci so se med seboj spoznali in za uvod v tridnevno motoristično druženje pogledali nekaj filmov o trialu. Nato so si motorje in zaščitno opremo pogledali še od blizu in želja po vožnji je postala iz minute v minuto večja. Po ogrevanju, ki je pomembno za vsako športno vadbo, so pričeli s praktičnim delom vadbe s posebnim trial kolesom in z motorji, pri čemer so se zelo zabavali.

 

Torkovo jutro so otroci začeli z gimnastičnimi vajami in vajami za ravnotežje. Ob izvajanju vse zahtevnejših vaj je bilo tudi veselje do treninga vedno večje. Preostanek dneva so preživeli na trial poligonu, kjer so izvajali napredne vaje zaviranja in skoke čez manjše ovire. Čas med vajami na motorju so izkoristili za trening hoje po vrvi (slackline), polkrogli za ravnotežje in novosti, »play with gravity« deski. Opoldne je že vsem udeležencem uspelo samostojno prehoditi vrv. Dan so otroci zaključili s pečenjem koruze in z družabnimi igrami.

 

V sredo so otroci plezali v telovadnici Športnega društva Vransko in s tem poskrbeli za izboljšanje koordinacijskih sposobnosti, motorike in ravnotežja, kar je še kako potrebno pri vožnji z motorji. Inštruktor jih je izobraževal tudi o tehniki pravilnega padca, tako da je ob morebitnem padcu z motorja možnost za poškodbe manjša.

 

Tridnevno druženje, polno svežih vtisov, novega znanja in zabave so zaključili s podelitvijo priznanj in nagrad vsem udeležencem campa v sredo ob 16. uri, ko so ponje prišli starši.

 

Zadovoljstvo otrok in pohvale staršev so potrdile, da je organizacijska ekipa zopet pripravila odličen camp, ki zagotovo ni bil zadnji.

 

AMZS Center varne vožnje

Oglejte si tudi