Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

PLANINCI DO PREKOPE IN NAZAJ

Člani planinskega krožka OŠ Vransko-Tabor so v petek, 29. novembra 2019, dočakali lep sončen dan in odšli na pohod. Več o pohodu so povedali planinci kar sami.

 

V petek smo odšli na planinski pohod. Hodili smo čez hmelj. Tekali smo okrog dreves. Igrali smo se z listjem. Tekali smo po hribu navzgor in navzdol. Hodili smo tudi skozi gozd. Po cesti navzdol smo med počitkom spuščali plastenke in jih lovili. Naš cilj je bila malica iz nahrbtnika pri Jonovi babici (pri Brišnik v Prekopi). Bil je zelo kratek pohod. 

Povedali učenci 1. razreda: Timotej Farčnik, Jakob Novak, Jon Brišnik in Zala Farkaš.

 

Na pohod smo šli v petek. Najprej smo hodili po pločniku od šole, mimo Schwentnerjeve hiše, potem smo šli skozi vas Brode, nato skozi vas Čeplje in nazadnje v Prekopo k Brišnikovim na malico. Med malico smo Ajda, Jerca, Lukas in jaz (Laura) odšli k meni domov vprašat, če lahko grem domov. Ker me je bolela noga, je oči prišel prej po mene in me odpeljal domov (Ajda). Na pohodu smo spoznali dva grma, lesko in trdolesko. Oba grma cvetita v tem mesecu. Tekali smo do dreves in nazaj, tudi vijugali smo med njimi in tekli po hribu navzdol.

Povedali učenci 2. razreda: Aljaž Karničnik, Laura Karničnik, Ajda Pančur Zupanc in Nikola Cestnik Čujo.

 

Mentorici Nataša Pečovnik in Maja Jerman

Oglejte si tudi