Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Z miško Frančiško do zmage

Učenci 2. b smo sodelovali v vseslovenskem projektu Misija: Zeleni koraki. V projektu, ki je namenjen izobraževanju o trajnostni mobilnosti in poteka v okviru programa Ekošola, je v iztekajočem se šolskem letu sodelovalo 1.500 otrok, učencev in dijakov iz 82 vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Zelo nas je razveselila novica, da smo z risanko v kategoriji 1. triletje osvojili kar prvo mesto.

 

Drugošolci smo, skupaj z mentoricama Klavdijo Kropec in Katjo Brezovnik, razmišljali o vplivu prometa na naše okolje, zdravje in kakovost življenja. Spoznali smo, da obstajajo načini prometa, ki so okolju in zdravju prijaznejši in da lahko vsakdo izmed nas prispeva k čistejšemu in varnejšemu okolju. 

 

Novo pridobljeno znanje smo upodobili v obliki risanke o miški Frančiški. Miška si je našla svoj dom v mestu. Videti je bilo, da je njen dom sanjski, a že prvo jutro so miško zbudila hrumeča vozila in smrad iz  izpušnih cevi. Skupaj z mišjim županom ter otroki vrtca in šole je Frančiški uspelo, da je mestni promet postal prijaznejši in bolj zdrav ne le zanjo, temveč za vse prebivalce mesta.

 

Vabimo vas, da si ogledate našo risanko.

Klavdija Kropec

Oglejte si tudi