Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Uspeh učencev Osnovne šole Vransko-Tabor na mednarodnem likovnem natečaju Otroška grafika

V petek, 2. 12. 2022, je na Osnovni šoli Prule v Ljubljani potekala podelitev zlatih, srebrnih in bronastih priznanj, ki so jih osvojili učenci na mednarodnem likovnem natečaju Otroška grafika. Podelili so 15 zlatih priznanj v vseh treh starostnih kategorijah skupaj, 10 srebrnih in 15 bronastih priznanj v vsaki starostni kategoriji posebej.

Na natečaj je prispelo 1092 originalnih grafičnih listov otrok v starosti od 6 do 16 let iz Slovenije in petih tujih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Poljske in Rusije. S pomočjo 106 mentorjev je sodelovalo 1026 avtorjev iz 87 osnovnih šol, ki so poskušali ujeti zanimive trenutke, dogodke ali doživetja na tematiko ˝Pod svobodnim soncem˝.

Zlato priznanje v starostni kategoriji od 5 do 8 let je osvojil Izak Rajh, ki je v preteklem šolskem letu pod mentorstvom gospe Klavdije Kropec ustvaril zanimiv grafični odtis z naslovom Žirafa.

Srebrno priznanje v isti starostni kategoriji si je prislužil Tit Lipovž – Ančik. Pod mentorstvom gospe Klavdije Kropec je ustvaril odtis v peno z naslovom Ficko.

Srebrno priznanje v starostni kategoriji od 9 do 12 let je osvojil Val Kramar, ki je ustvaril kartonski tisk z naslovom Fosil, njegova mentorica je bila gospa Polona Vodičar.

Vsem nadobudnim likovnim ustvarjalcem iskreno čestitamo ter jim želimo še veliko zanimivih, iskrivih in ustvarjalnih dosežkov.

Mentorici Polona Vodičar in Klavdija Kropec

Oglejte si tudi