Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

UČITELJI OSNOVNE ŠOLE VRANSKO-TABOR NA MEDNARODNI KONFERENCI SIRIKT 2016

Mednarodna konferenca SIRikt 2016 je dogodek, ki ga je letos že desetič organiziral Zavod RS za šolstvo. Namenjen je vsem učiteljem in ostalim pedagogom, ki jih zanima uporaba sodobne tehnologije pri pouku. Konferenca je potekala med 6. in 7. oktobrom v Kranjski Gori.

Letošnje konference SIRikt smo se udeležili učitelji naše šole: Sanja Draksler, Simona Jan, Darja Korpnik, Polona Miklavc Žebovec, Miha Miklavc, Polona Vodičar in gospa ravnateljica Majda Pikl. Konference smo se nekateri udeležili že večkrat.

Tema letošnje konference je bila SIRiktova desetka za učenje. Na konferenci smo iskali odgovore na vprašanja, kako spodbujamo prevzemanje odgovornosti za lastno učenje, kako učence spremljamo na poti do samostojnega in odgovornega učenja, kako nam pri tem pomaga tehnologija, kako pri tem vključujemo »zunanji svet«, kako organiziramo učenje brez časovnih in prostorskih omejitev, kako vzpostavljamo odprta učna okolja za samostojno učenje, kako načrtujemo odgovorno učenje s pomočjo mentorja in kakšna tehnološka okolja so najprimernejša za to ter kako učenci uporabljajo obstoječa in ustvarjajo lastna orodja, okolja, aktivnosti, gradiva za učenje.

Dosedanji SIRikti se lahko pohvalijo s plenarnimi gosti. Tudi letos jih ni manjkalo. Nastopili so z geslom Učenje naj bo! Z nami so delili svoje znanje in izkušnje o tem, kako učenje predati v roke učencem, kaj je odprto učenje, kako ustvarjati učenje in kako narediti učenje ustvarjalno – učenje z boljšim delom, globljim razmislekom in več sodelovanja.

Po plenarnih predavanjih smo tudi mi predstavili naše delo: Sanja Draksler je predstavila prispevek z naslovom Tudi jaz zmorem!, Darja Korpnik prispevek Gremo v računalniško!, Miha Miklavc prispevek Priprave na LEGO FLL-tekmovanje kot odprto učenje, Polona Miklavc Žebovec prispevek Obravnava domačega branja s pomočjo kompleta Lego Story Starter in programa Story Visualizer ter Polona Vodičar prispevek z naslovom Vreme nas povezuje.

Gospa ravnateljica Majda Pikl pa je bila na povabilo Šole za ravnatelje prisotna na ustvarjalnicah, kjer je aktivno spremljala ure, na katerih so učenci načrtovali in soustvarjali pouk ob uporabi IKT.

Povzetke naših prispevkov si lahko preberete na spletni strani http://www.sirikt.si/.

Mednarodna konferenca SIRikt je odlična priložnost, da kot učitelj pridobiš nova znanja sodobnega poučevanja ob podpori novih tehnologij (računalniki, tablice, pametni telefoni, 3D-tiskalniki ...) in z drugimi deliš svoja znanja.

Oglejte si tudi