Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Šolski čebelarji pridni tudi pozimi

December. Vse diši po praznikih, piškotih, toplih medenih napitkih, toplih objemih in prijaznih nasmehih. Tudi člani čebelarskega krožka smo si skupaj z mentorji pričarali praznično vzdušje.

Učenci drugega in petega razreda so si skupaj z mentoricama go. Natašo ter go. Barbaro pri urah čebelarskega krožka nadeli predpasnike, poprijeli za kuhalnico in se lotili peke medenjakov ter prazničnih piškotov. Huraaa, to je bilo za otroke nekaj imenitnega! Sodelovali so pri pripravi testa – vse od tehtanja pa do mešanja.  Spekli so resnično okusne piškote, ki so jih še komaj ohlajene pojedli ob skodelici čaja, posladkanega z medom iz šolskega čebelnjaka.

Učenci drugega razreda so se spoznali tudi z izdelovanjem okraskov iz čisto pravega čebeljega voska. Postopek nastajanja zahteva potrpežljivost in zlasti previdnost. Okraske so izdelovali tudi starejši člani čebelarske dejavnosti. Te učence vodi mentor Ludvik Krajnc. Nastali so čudoviti okraski, ki so jih učenci z veseljem odnesli domov, da bodo krasili njihovo božično drevesce.

V prihodnjih tednih nas čaka še točenje šolskega medu v steklene kozarčke in izdelava nalepk, s katerimi jih bomo označili. Pripravili si bomo pokušino in spoznavali različne vrste medu ter se preizkusili v poslikavi panjskih končnic. Ob teh dejavnostih bomo lažje pričakali pomlad, ko se mladi čebelarji z mentorji zopet vrnemo v šolski čebelnjak k čebelam.

 

Pripravili Barbara Cijan in Nataša Pečovnik.

 

Oglejte si tudi