Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Predpraznični pohod šolskih planincev

Mladi planinci Osnovne šole Vransko-Tabor so bili 20. decembra 2022 povabljeni, da se pridružijo nočnemu pohodu na Ločico pri Vranskem. Opremili so se z naglavnimi ali žepnimi svetilkami, toplo oblekli in z dobro voljo odšli na pot.

Med potjo smo so se planinci za trenutek spremenili v kolednike in ravnateljici Majdi Pikl ter njeni družini zapeli nekaj božičnih pesmi, v zahvalo pa smo se posladkali z bonboni in sokom. Pot smo nadaljevali po »zavrteh«. Da bi nam ta hitreje minila, smo se naučili Šaljivo voščilnico Tomaža Habeta.

Prispeli smo na Ločico, kjer so otroke že pričakali starši. Ker smo želeli skupaj s starši zaključiti koledarsko leto, smo jim z veseljem deklamirali naučeno voščilo, nato pa so nam vrata odprli Pri mamici. Na toplem smo se posedli, potem pa nam je pravljičar Arnold Marko pripovedoval pravljico o smrečici in škratih. Med pravljico je zadišalo po vroči čokoladi, čaju in pecivu. Za konec je planincem v vreči dobri mož pustil skromno darilce. Za res prijeten zaključek se zahvaljujemo Lisjakovima Vesni in Milanu, Arnoldu za pravljico in staršem, da so z nami potrpežljivo zaključili prazničen večer.

 

V novem letu vsem želimo varen korak in naj vas spremlja Šaljiva voščilnica.

Če te zebe, daj, poskoči!

Nič ne tarnaj, da je mraz.

Kaj se stiskal boš na toplem,

saj še nisi sivih las.

Če te strah je, si zažvižgaj,

s smehom dnevi lepši so.

Za pogumne ni ovire,

z dobro voljo vse bo šlo.


Zapisali mentorici planinske dejavnosti Nataša Pečovnik in Maja Jerman.


 

Oglejte si tudi