Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

POČITNIŠKI TABOR V CŠOD AJDA V LIBELIČAH

Teden med 30. junijem in 4. julijem smo učenci Osnovne šole Vransko-Tabor in trije učitelji spremljevalci preživeli v CŠOD Ajda v Libeličah. Tabora se je udeležilo 25 učencev od 1. do 5. razreda.

Prvi dan smo se spoznali z okolico. Odšli smo na sprehod po bližnji okolici. Zvečer smo izdelali dnevnike, v katere smo vsak dan vpisovali vtise posameznega dne.

 

Drugi dan je bil posvečen nogometu in aktualnemu svetovnemu nogometnemu prvenstvu. V dopoldanskem času smo se razdelili v štiri skupine (Argentina, Nemčija, Real Madrid Španija in Avstralija) ter izdelali svoje maskote in zastave. Popoldne smo izdelali še pokale iz kartona in druge odpadne embalaže. Po večerji smo najprej pogledali drugi polčas tekme med Argentino in Švico, nato pa smo se polni elana odpravili na igrišče, kjer smo izvedli pravi nogometni turnir. Na turnirju smo dobili tudi zmagovalca. Zmagala je ekipa Avstralije v sestavi Gašper Štancer, Nejc Šmajs, Jana Semprimožnik, Justina Jerman, Sara Tehovnik in Nejc Novak.

 

Tretji dan smo odšli na pohod. Na pohodu smo se tudi ustavili in nabirali borovnice, ki jih je bilo zelo veliko. Ob koncu pohoda smo imeli prav vsi roke in usta vijolične od borovnic. Popoldne smo izvedli še dve delavnici. V prvi smo v gozdu izdelali pravo škratjo vas, v drugi pa smo izdelovali lovilce sanj. Zvečer smo se zabavali ob ognju in petju znanih pesmi, pekli pa smo tudi jabolka. Pri petju nas je na kitaro spremljal Rok Žebovec.

 

V četrtek smo večino dneva posvetili izdelavi loka in raziskovanju gozda. Najprej smo v bližnjem gozdu nabrali šibe, potem pa smo se lotili izdelave. Na koncu smo loke še okrasili in preizkusili. Zadnji večer smo se vsi učenci predstavili s točko, ki jo najbolje obvladamo. Nekateri so zaplesali, nekateri povedali kakšno šalo, spet drugi so se pokazali s skečem.

Zadnji dan je bil namenjen še lego delavnici, igram na igrišču ter pospravljanju in pakiranju.
Ob koncu tabora smo sklenili, da se v Libeliče gotovo še vrnemo.

 

Katja Završnik, Miha Miklavc, Jože Toplak

Oglejte si tudi