Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Mednarodna izmenjava knjižnih kazalk

V letošnjem letu smo z učenci 7.b-razreda sodelovali pri mednarodni izmenjavi knjižnih kazalk. Projekt v mesecu šolskih knjižnic organizira IASL Mednarodna zveza šolskih knjižnic.

Projekt izmenjave knjižnih kazal vključuje šole z vsega sveta, ki nato izdelajo ročno narejena knjižna kazala poljubnih oblik. Ta kazala si nato šole po klasični pošti izmenjajo v jesenskem času.

Projekt izmenjave knjižnih kazal je preprost in zabaven način sklepanja novih prijateljev s pomočjo šolskih knjižnic po vsem svetu.

V projektu smo sodelovali s šolo iz mesta Coimbatore v Indiji.

V ta namen smo najprej spoznali Indijo, njene značilnosti, oblačilno kulturo, tipično hrano in tudi različne običaje. Ugotovili smo, da se indijska kultura kar precej razlikuje od naše.

Izdelali smo knjižna kazala, ki smo jih nato po pošti poslali v Indijo. Upamo, da čim prej prispejo na svoje mesto.

Prav tako pa smo se slišali tudi po skypu. Sedmošolci so pripravili vprašanja o Indiji, ki so jih v pogovoru postavili učencem iz Indije, Indijski učenci pa so storili enako. Naše učence povprašali o naši kulturi.

Dobili smo zanimive odgovore, sploh šola je pri njih nekoliko drugačna kot pri nas. V njihovi šoli, ki se nahaja v večmilijonskem mestu, je preko 1000 učencev, vsi učenci nosijo uniforme, v šoli govorijo angleško, njihovo osnovno šolanje pa traja 7 let.

Po zanimivem pogovoru smo odigrali igro potapljanja ladjic, v kateri so indijski učenci zelo dobri in so nam potopili vse ladje.

Zdaj pa samo še čakamo na pošiljko knjižnih kazal, da čim prej prispe iz Indije.

                                                                                                              

 Mentorica Katja Brezovnik

Oglejte si tudi