Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

BRALNA NOČ S TRIOM GOLAZNIKUS

4. decembra smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor organizirali bralno noč za učence 4. razreda. Učenci so morali za »vstopnico« na bralno noč prebrati eno izmed knjig iz zbirke Trio Golaznikus slovenskega  pisatelja Andreja E. Skubica. Andrej E. Skubic je za delo iz zbirke z naslovom Babi nima več telefona prejel letošnjo nagrado večernica. Večernica je nagrada časopisa Večer za najboljše izvirno leposlovno delo za otroke in mlade, izdano v preteklem letu.

Ker imajo vse zgodbe poučno noto, so morali učenci tokrat opisati dogodek, ki se jim je zdel najbolj poučen in razložiti, zakaj. Vsi učenci, ki so upoštevali navodila in nalogo opravili, so se lahko udeležili bralne noči. Bralne noči se je tako udeležilo 22 pridnih bralcev.

Učenci so na bralni noči sodelovali v različnih dejavnostih.

Najprej smo se pogovorili o samih zgodbah ter o njihovih poučnih elementih. Za uvodno motivacijo so učenci na računalnikih sestavljali sestavljanke na spletni strani Jigsaw planet. Sestavljanke so bile ilustracije iz posameznih zgodb. Učenci so morali sestaviti sestavljanko in jo pravilno umestiti v zgodbo.

V delavnici so nato predstavili zgodbe skozi Lego story, kjer so učenci s pomočjo lego kock v skupinah sestavili najbolj značilne dogodke posameznih zgodb, nato pa so na računalniku te zgodbe predstavili skozi lego strip. Dobili smo zanimive stripe, ki si jih lahko ogledate.

Po dolgi delavnici smo se odpravili na sprehod po Vranskem, kjer smo pogledali, če se slučajno že kje skrivajo parklji. Ampak ker smo bili ves večer pridni, jih nismo zasledili.

Zanimive aktivnosti so učence tako utrudile, da so hitro zaspali.

Noč je minila hitro, naslednji dan pa je učence čakal nov delovni dan.

                                                                                                              Katja Brezovnik

Oglejte si tudi