Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

MLADI PLANINCI AKTIVNI TUDI V SLABEM VREMENU

V petek pred jesenskimi počitnicami so se planinskega pohoda udeležili najbolj pogumni planinci, ki se niso ustrašili slabega vremena. Presenetila nas je močna ploha, kar pa ni izgovor za počitek.

Prvi del našega srečanja je potekal v učilnici, kjer so planinci izdelali super plakate o tem, kaj vse mora planinec vedeti in poznati: planinska oprema, planinski nahrbtnik, nevarnosti, skrb za naravo, planinski pohod. Pri izdelavi plakatov smo si pomagali s knjižico Dnevnik 1/ Mladi planinec, Mlada planinka ter s spletnima stranema Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije. Odnos do narave in živali smo »povadili« s pomočjo kužke Ajše in hrčka Boruta, ki ju je pripeljala Anja Jerman. Po počitnicah bomo na osnovni šoli uredili še planinski kotiček, kjer bodo razstavljeni plakati. Vabljeni k ogledu.

Drugi del srečanja je potekal v obliki pohoda na Marelico, malice in vrnitve nazaj. Kratko, vendar sladko. Za nekatere so se po srečanju začele počitnice, najbolj aktivni pa so v soboto odšli še na Ljubljanski maraton. Ponosne smo na vse!

                                                                                          Mentorice Maja Jerman, Breda Čvan in Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi