Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
25°C
16°C
NED.
26°C
16°C
Deli

PRAVLJIČNO POD KOSTANJI IN »KOLO SREČE ZA JABOLKO RDEČE«

Na Osnovni šoli Vransko-Tabor že vrsto let deluje kuharsko-vrtnarski krožek, pri katerem se učenci učijo pridelovati in pripravljati hrano ter spoznavajo, da je odnos do narave ključen za prihodnje rodove.

Ker želimo na šoli čim več svežega sadja in zelenjave pridelati sami, bi radi v njeno okolico posadili sadna drevesa. V ta namen smo ob javnem dogodku na Vranskem »Pravljično pod kostanji«,  ki je bil v petek, 15. 12. 2017, in ki ga vsako leto organizira literarno društvo Livra,  z otroki postavili stojnico, s katero smo zbirali sredstva za nakup sadnih dreves. Na stojnici smo pekli vaflje, kolačke in kuhali vročo čokolado. Postavili smo kolo sreče, na katerem je bilo možno z malo sreče zadeti lepa darila, učiteljice prvih razredov pa smo brale zanimivo in nenavadno pravljico z naslovom Maček Mačkursson. Prisrčno se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri tem dogodku, prispevali nagrade za kolo sreče, prostovoljne prispevke ali kakor koli drugače pomagali pri izvedbi.

Zbrane prostovoljne prispevke bomo namenili za jabolčni drevored za prihodnje rodove, ki ga bomo s pomočjo učencev in staršev spomladi nasadili v okolico šole.

 

Mentorici kuharsko-vrtnarskega krožka Nataša Pečovnik in Maja Jerman

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi