Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
2°C
-1°C
NED.
3°C
-6°C
Deli
2603

ŠESTOŠOLCI V SMUČARSKI ŠOLI V NARAVI V PLANICI

Sporočamo, da smo v Planici srečni in zadovoljni. Vsi smo že stali na smučeh in smučali. Razdelili smo se po sobah in vsi smo zadovoljni. Hrana je dobra, učitelji smučanja prijazni, naši spremljevalci pa “kul”. Sedaj gremo na nočni pohod, potem pa spat, saj nas jutri ob sedmih že čakajo nove dogodivščine.Tako smo v ponedeljek na spletno stran šole obvestili starše, da jih ne bi preveč skrbelo, kako je z nami, saj smo mobitele pustili doma.

Torkove aktivnosti v Planici so bile pestre. Najprej smučanje v Podkorenu, kjer so se nekateri prvič srečali s sedežnico in strmino. Odlično je šlo tako fantom kot dekletom. Ves dan je rahlo snežilo in preizkusili smo tudi malce smučanja v celcu. Zanimiva izkušnja, saj je potrebno tehniko prilagoditi. Najboljše je bilo, ker smo našli tudi nekaj skakalnic, ki smo jih z veseljem uporabili. Popoldan smo se nekateri preizkusili  v teku na smučeh, drugi pa smo si ogledali nekaj skakalcev na treningu ter Nordijski center Planica. Nekaj kepanja in ribanja,  učnih listov pa tudi nismo izpustili.

Sreda: Tudi danes smo se imeli krasno. Zimsko vreme nas vsak dan razveseljuje s snežinkami, ki debelijo zimsko odejo okoli nas. Tukaj je prava idila. Smučali smo, tekli na smučeh in ponoči tudi sankali. Prav nihče ni vprašal za televizijo ali računalnik. Še po nogometnih rezultatih fantje niso povprašali, kot da bi si radi odpočili od tehnologije.

Četrtek: Danes smo si ogledali  precej skokov na skakalnicah v Planici. Najdaljšega je naredila punca, kar nas je vse pustilo brez besed. Seveda smo navdušeno ploskali. Zvečer se vsakič najde čas za pogovore, obiskovanje sob in zmenkarije. Lepo nam je.

Petek: Le nekajkrat smo se obrnili in že je tukaj petek. S ponosom lahko povemo, da znamo prav vsi smučati. Kar 23 učencev, ki so bili začetniki v smučanju, je osvojilo to športno veščino. Novozapadli sneg je pravi izziv za te počitnice, saj so učenci izposojeno opremo lahko obdržali za počitniške vragolije. Danes smo izvedli tudi veleslalomsko tekmo in brez izpadlega tekmovalca smo presmučali prav vse zavoje. Najboljša smučarka je bila Zoja Šoštar, takoj za njo pa Nika Gosak in Nataša Semprimožnik. Med fanti je na prvo mesto stopil Miha Kramar, na drugo Gal Gosak, tretje mesto pa je osvojil Maj Žura. Vsem iskrene čestitke! Moramo pa poudariti, da so bile razlike zares majhne, le nekaj stotink je ostale smučarje ločilo od zmagovalnih stopničk. Učenki Franja Kos in Jasna Kralj sta ves teden imeli najbolj pospravljeno sobo, za kar sta prejeli priznanje.
Minilo je hitro. Imeli smo se lepo in z veseljem bi šli v šolo v naravi tudi v sedmem razredu, so zaključili šestošolci.

Za 6. a, 6. b in 6. c iz Planice: Maja Jerman, Uroš Godler in Aleš Puketa

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!