Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

RAZSTAVA VEZENIN

Snežinke z Vranskega smo letos pripravile peto razstavo vezenin v dneh od 23. do 25. marca. Prostor so nam odstopili v Energetiki Vransko.

V preteklih letih nam je nagajalo vreme, saj nas v februarskih dneh niso vedno uspele obiskati vezilje iz društev po Sloveniji. Letos jo je vreme zagodlo nam, saj je snežilo v nedeljo in ponedeljek, kar je delno vplivalo na obisk.

Pridno smo vezle vse leto, v rešilje tehniki kot tudi v barvah, vse od malih do velikih prtov, predpasnikov in zaves. Posebno pozornost je vzbudilo vezenje v ažuru, ki ga obvlada ena naših članic in se ga nameravamo letošnje leto lotiti tudi ostale.

Ker so se bližali velikonočni prazniki, smo izvezle nekoliko več motivov za ta čas in nakvačkale zajčke in piščančke.

Med letom smo naredile tudi rešilje garnituro oltarnih prtov za farno cerkev, ki je bila pogrnjena za veliko noč.

Vztrajno vezejo tudi vse tri gospe iz Doma sv. Rafaela. Tudi me smo se preselile v sobo v njihovem novem delu. Pridružile so se nam tri nove članice, tako da nas je skupaj že osemnajst. Prepričana sem, da je na našem območju še precej žena, ki znajo ali pa imajo veselje do vezenja in jih vabim, da se nam pridružijo.

Družimo se enkrat tedensko, skupaj pa bomo našle še več motivov in idej za ohranjanje dediščine. Z izdelki bomo okrasile svoje domove ali obdarovale tiste, ki to znajo ceniti in se tega skupaj z nami veseliti.

Za Snežinke Vransko

Iva Cizej, foto: Marjetka Kapus

Oglejte si tudi