Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Karitas na obisku

V mesecu marcu smo predstavnice Karitas Vransko skupaj z županjo Natašo Juhart obiskale pet jubilantov. V prvih marčevskih dneh smo se odpravile na obisk v Naš dom, kjer smo s klepetom in majhno pozornostjo razveselile Majdo Tekavc, ki je dopolnila 90 let, Cirila Kunsta z 92 leti in Frančiško Rep, ki je slavila že 94 let. Z obiskom smo jim za kratek čas popestrile dan.

Nekaj dni kasneje, na lep sončen popoldan, pa smo se prav tako skupaj z županjo odpravile k slavljenkama na dom. Najprej smo obiskale Anko Krivec s Tešove, ki je praznovala 91 let. Gospa nas je bila zelo vesela in je med drugim povedala, da zanjo lepo in vzorno skrbita snaha Božena in sin Tone. Nato smo se odpeljale na Vransko k Jožefi Goričan, ki je praznovala 80. rojstni dan. Z obiskom smo jo presenetile. Hči Ida nas je lepo pogostila, Pepca, kot vsi kličemo Jožefo, pa nam je pokazala, kako lepo izdela copatke za dojenčka. Njeno hišo krasijo čudoviti prti in zavese, ki jih ustvarja kot članica vranskih vezilj.

V mesecu aprilu smo sodelavci Karitas skupaj z županjo Natašo Juhart obiskali Alojza Borštnerja v Našem domu, v Jeronimu pa smo potrkli na vrata Frančiški Pestotnik, ki je dopolnila 91 let. 80 let so slavile Marija Vobovnik na Limovcah, Ivanka Goršek v Čepljah in Ema Semprimožnik na Vranskem.

Vsem slavljencem želimo veliko zdravja in zadovoljstva v krogu domačih in sostanovalcev v domu.


Anica Jagodič in sodelavci Karitas

Oglejte si tudi