Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe z zahvalo gasilcem

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Vransko, Prekopa-Stopnik-Čeplje, Tešova in Ločica pri Vranskem so  v gostišču Štorman v Ločici pri Vranskem podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe. S pogodbo podpisniki urejajo vsebino, obseg in način opravljanja službe, financiranje in druge pogoje za delovanje javne gasilske službe v občini Vransko.

Pred podpisom pogodbe se je župan Franc Sušnik zahvalil gasilcem vseh štirih društev in Gasilski zvezi Žalec za opravljeno delo in dobro sodelovanje ter poudaril, da bo v tem letu na razpolago toliko sredstev kot lani, to je 40 tisoč evrov. Še posebej se je zahvalil za posredovanja, ki so jih opravili v lanskem letu, teh pa  je bilo, po besedah poveljnika gasilskega poveljstva občine Vransko Vladimirja Reberška, osem z manjšo škodo.  

Za uspešno sodelovanje na vseh področjih z društvi, občinskim poveljstvom in občino sta se v imenu Gasilske zveze Žalec zahvalila predsednik zveze Edvard Kugler in poveljnik Franc Rančigaj,  pogodbo pa je v imenu  Občine Vransko podpisal župan Franc Sušnik, v imenu zveze Edvard Kugler, v imenu društev pa njihovi predsedniki.

T. Tavčer

Oglejte si tudi