Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 24.10.2017

pretežno jasno
Zvečer bo oblačno s padavinami, tudi posameznimi nevihtami, ki bodo ponoči od zahoda slabele in do jutra že večinoma ponehale. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem sprva močna burja, ki bo postopno slabela in do jutra ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, ob morju okoli 11 stopinj C.
4°C | 17°C
sreda, 25.10.2017
3°C | 17°C
četrtek, 26.10.2017
3°C | 21°C
petek, 27.10.2017
6°C | 19°C
Opozorila
Nedelja, 22.10.2017 ob 17h
Zvečer bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 km/h. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.
4°C
17°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice

Peka krofov v Zavodu sv. Rafaela


NOVICE

| |
20.03.2014      6:36
A A

Peka krofov v Zavodu sv. Rafaela



Deli:

Malo pred pustom smo se s stanovalci pogovarjali o običajih okoli najbolj norčavega dneva v letu. Pogovor je tekel tudi o pripravi pustnih krofov. Gospe so povedale, da so  testo vzhajale, ga razvaljale in iz njega z modelčkom naredile krofe. Enkrat so bili odlični, s »kranclom«, spet drugič so imeli zrak ali pa so bili brez »krancla«. Delovna terapevtka Saša jim je povedala, da iz mase naredi kroglico in krof potem vzhaja. Stanovalci si tega niso znali predstavljati. In so sklenili, da bodo po tej tehniki enkrat poskusili narediti krofe. Saša je idejo vzela resno in tako so se v torek, 18. marca, peke krofov res lotili. Kuharice so pripravile sestavine.  Delo so si razdelili pošteno – stanovalka Marija je pripravila kvas za vzhajanje, gospod Franc se je ponudil, da penasto umeša sladkor, rumenjake, olje in rum. Ko so dodali moko, so mešalnik za 15 minut prepustili Saši. Potem pa jim je pokazala, kako iz zgnetenega testa dela kroglice za krofe. Vsi stanovalci so si bili enotni – ta način priprave krofov  je zelo enostaven. Pa nobeden nima zraka v sebi! Krofe smo pustili vzhajati 40 minut. Medtem pa smo pripravili in segreli olje. Krofe smo najprej cvrli 3 minute pokrite, jih obrnili in nato cvrli še 3 minute odkrite. Ocvrte smo vzeli iz olja in jih napolnili z marmelado. Po domu je omamno zadišalo po sveže pečenih krofih. Ko smo se posladkali s to pustno sladico, so se med nas pomešali tudi tisti, ki pri peki krofov niso pomagali. Žal smo do takrat že vse krofe pojedli. 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vransko!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Virtualni asistent
Občinski informator Vransko
Številka: 137
Izšla: 29.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.10.2017
Danes ni dogodkov.
24.10.2017 | Šole in vrtci
PRAVLJIČNA URA S POUSTVARJANJEM
24.10.2017 | Kultura
Pravljična ura v Občinski knjižnici Tabor
24.10.2017 | Šport
Šola športnega plezanja
27.10.2017 | Kultura
Po domače pri Lisjaku

Bodite prvi pri oddaji mnenja.