Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Ureditev Merinščice, Podgrajščice in Cerknice do vtoka v Bolsko ter izvedba suhega zadrževalnika na Merinščici – za večjo poplavno varnost Vranskega.

V sklopu projekta Ureditev Merinščice, Podgrajščice in Cerknice do vtoka v Bolsko ter izvedba suhega zadrževalnika na Merinščici sta trenutno v teku dva postopka javnega naročila, in sicer:
 - javno naročilo za storitev pridobivanja nepremičnin, potrebnih za izvedbo investicije (na naslov naročnika sta 25. 8. 2020 prispeli dve ponudbi), sledi pregled ponudb in podpis pogodbe z ekonomsko najugodnejšim ponudnikom;
 - javno naročilo za izbiro izvajalca: cenitev gozdnih, kmetijskih in stavbnih zemljišč (postopek je še v teku).

V zaključni fazi je priprava razpisne dokumentacije za izbiro izdelovalca DGD in PZI projektne dokumentacije, predvideno je, da bo naročilo na portalu JN objavljeno v roku 14 dni.

Vzporedno z načrtovanjem projektne dokumentacije se bodo izvajali postopki cenitev in potekali tudi že prvi odkupi zemljišč, kot podlagi za pridobitev pravice graditi.

Na podlagi izdelane PZI projektne dokumentacije in predhodno pridobljenega gradbenega dovoljenja se bo pristopilo k izboru izvajalca gradbeno-obrtniških del na predmetnem projektu.

Vesel sem, da se stvari končno, po več kot 13 letih, premikajo naprej!

Aleksander Reberšek

Oglejte si tudi