Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Poziv interesnim organizacijam z območja občine Vransko k predlaganju kandidatov za sodnike porotnike Okrožnega sodišča v Celju za mandatno obdobje 2021-2026

Okrožno sodišče v Celju je v Uradnem listu Republike Slovenije št. 168 dne 20. 11. 2020 objavilo Poziv za predlaganje kandidatov za sodnike porotnike.

Kandidate lahko predlagajo:

- predstavniški organi občin z območja sodišča,

- interesne organizacije, ki so kot društva ali združenja registrirana in delujejo na območju sodišča, razen političnih strank, ki neposredno ne morejo predlagati kandidatov.

Za sodnika porotnika je lahko imenovan državljan Republike Slovenije, ki je dopolnil trideset let starosti, ki ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ki je zdravstveno ter osebnostno primeren za udeležbo pri izvajanju sodne oblasti ter aktivno obvlada slovenski jezik. (42. člen Zakona o sodiščih)

Mandat sodnikov porotnikov traja pet let. Kandidat za sodnika porotnika je lahko tudi oseba, ki že opravlja to funkcijo.

Sodnikom porotnikom pripada za sodelovanje pri sojenju nagrada in povračilo stroškov po predpisih, ki jih sprejme minister, pristojen za pravosodje.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja Občinskega sveta Občine Vransko poziva interesne organizacije z območja občine Vransko, da svoje predloge podate na priloženih obrazcih najkasneje do ponedeljka, 21. 12. 2020, izključno po pošti na naslov: Občina Vransko, Občinski svet, Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja, Vransko 59, 3305 Vransko.

 


                                                               Predsednica KMVIP: 
                                                                     Brigita Gosak

Oglejte si tudi