Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Peticijo podprla tudi Osnovna šola Vransko - Tabor

Peticijo proti razstavljanju izrabljenih vozil in predelavi nevarnih odpadkov v trgu Vransko so podrli tudi zaposleni na Osnovni šoli Vransko - Tabor. Ravnateljica Majda Pikl je v njihovem imenu med drugim zapisala naslednje: "Dolgoročni cilj naše šole je skrb za ohranjanje čistega, zdravega okolja in ozaveščanje predšolskih in šolskih otrok. Te cilje uresničujemo tako, da otroke vzgajamo in jih učimo za življenje, da jim omogočamo znanje, ki je uporabno, praktično in se sklada z okoljem. Na ta način že vrsto let sledimo dejavnostim ekošole, s katerimi uresničujemo vrednote, ki dajejo osnovo za trajnostni razvoj in se prepletajo z vizijo vrtca, šole in s cilji Občine Vransko, ki nas vsa leta podpira v naših prizadevanjih in s svojimi ukrepi ter zgledom  zagotavlja osnovne pogoje za spoštovanje in ohranjanje okoljskih vrednot. Prepričani smo,  da je naša občina v  prizadevanjih za ohranjanje okolja zgled marsikateri občini v Sloveniji. 

Nedopustno je, da bi z neodgovornim ravnanjem uničili ugled, ki smo si ga s skrbnim odnosom do okolja že pridobili. Zato je pomembno, da s svojim glasom podpremo prizadevanja naše občine, saj ne gre samo za nas, ampak tudi za naše otroke in vse prihodnje rodove." Pismo podpore v celoti lahko preberete v prilogi.

Peticijo z doslej zbranimi 634 podpisi smo včeraj poslali nosilcem oblasti in institucijam, ki bi lahko pripomogle k zavarovanju javnega interesa za zdravo, varno in čisto bivalno okolje. Še vedno pa jo lahko podpišete na sedežu Občine Vransko v času uradnih ur občinske uprave ter na spletu, saj bo gotovo imela toliko večjo težo, kolikor več bo podpisnikov. 

Oglejte si tudi