Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Spoštovani starši, vabimo vas na izobraževanje, ki ga nikakor ne smete zamuditi

Če želimo izkoristiti otrokov potencial, mu moramo pripravljati ustrezno spodbudno okolje. Na ta način namreč lahko otroke pravočasno pripravimo na nove življenjske izzive. V našem vrtcu smo mnenja, da z visoko stopnjo participacije otrok lahko odpiramo vrata kreativnemu učenju, hitrejšemu usvajanju znanja in lažjemu razvijanju sposobnosti. Kajti le aktiven, miselno angažiran otrok bo lahko svoje potenciale razvil v polni meri, na ta način se bodo dolgoročno poznali pozitivni napredki pri celotni populaciji, mladi s polno razvitim potencialom in nadarjeni otroci pa so globalno gledano gotovo tudi bogastvo vsake države.


Z velikim veseljem vam sporočamo, da pripravljamo 19. 1. 2017 predavanje za starše, katerega predavatelj bo dr. Ranko Rajović,
zdravnik iz Novega Sada, sicer zelo aktiven član srbske ter mednarodne Mense ter direktor Nikola Tesla Centra v Novem Sadu. Program NTC učenja je v bistvu pedagoški pristop, ki temelji na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov: vzgojitelje in učitelje sistematično usmerja k tistim igralnim dejavnostim z otroki, ki še posebno dobro vplivajo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav (t.i. sinaps med nevroni) v času njihovega najintenzivnejšega razvoja, od rojstva do približno desetega leta starosti.

V kolikšni meri bomo pomagali, da bodo otroci uspešni in da bodo v največji možni meri razvili svoje biološke potenciale, je odvisno od naše osveščenosti in od vloženih naporov v pozitivno prakso, zato vas pričakujemo na omenjenem predavanju, ki ga z velikim veseljem pričakujemo tudi sami.

 

Kolektiv osnovne šole in vrtca Vransko-Tabor

Oglejte si tudi