Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Odslej pristojni občinski inšpektorji in redarji iz Celja

V Občini Vransko je vse od začetka leta 2010 zakonske pristojnosti na področju občinske inšpekcije in redarstva opravljala Medobčinska inšpekcija, redarstvo in varstvo okolja s sedežem v Velenju. 

 

V letu 2019 se je Občina Vransko skupaj z Občino Braslovče, Občino Polzela in Občino Tabor odločila, da predvsem zaradi zgodovinsko pogojenega upravnega gravitiranja občin Spodnje Savinjske doline k Celju kot regionalnemu središču pristopijo k tamkajšnjemu medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu. Občine ustanoviteljice so tako 1. 1. 2020 ustanovile Medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje, Občine Braslovče, Občine Laško, Občine Polzela, Občine Štore, Občine Tabor, Občine Vransko in Občine Žalec.

 

Medobčinski inšpektorat in redarstvo deluje v skladu z Zakonom o prekrških, Zakonom o občinskem redarstvu, Zakonom o inšpekcijskem nadzoru in občinskimi odloki, ki mu dajejo pristojnosti in pooblastila. Nadzoruje izvajanje Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o cestah, Zakona o varstvu javnega reda in miru ter vseh drugih zakonov in občinskih odlokov, za katere mu je podeljena pristojnost nadzora. Dosegljiv je na telefonu 03 42 65 830, telefaksu 03 42 65 832 ali po elektronski pošti inspektorat@celje.si .

 

Več informacij o njegovih pristojnostih lahko preberete na https://moc.celje.si/mestna-uprava-3/medobcinski-inspektorat-in-redarstvo-mestne-obcine-celje-obcine-lasko-obcine-store-in-obcine-zalec.

 

Občinska uprava  

Oglejte si tudi