Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Virutalni kviz gasilske mladine 2021 v PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Kot smo pisali že v prejšnji številki Informatorja, smo se v PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik v preteklem mesecu aktivno pripravljali na Virtualni kviz gasilske mladine 2021. V prenovljenih prostorih našega gasilskega doma smo se mentorice gasilske mladine s pionirji srečale kar petkrat. Na pripravah smo postopoma predelali teorijo, ki jo je bil potrebno poznati, hkrati pa smo izvedle tudi nekaj praktičnih vaj, tj. prva pomoč. Naša srečanja so bila kar se da varna glede na trenutne epidemiološke razmere, kar pa naše pionirje in cicigasilce ni prav nič motilo. Z veseljem so prihajali na priprave, kjer smo mentorice poskušale čim bolj zabavno, a vendar temeljito, predelati snov, ki jo je bil potrebno poznati. Pripravile smo igro spomin, križanke, kvize, hkrati pa smo za pomoč poprosile tudi predsednika in poveljnika, ki sta nam pripravila prikaz različnih gasilnih aparatov, cevi, gasilskih oblek, oznak ipd.



Letošnji virtualni kviz se je odvijal med 12. in 21. marcem. Zaradi trenutnih razmer so otroci kviz reševali od doma preko telefonov, tablic, računalnika. Predvidene so bile štiri tekmovalne kategorije: cicigasilci (od dopolnjenega 6. leta do 11 let  namenjeno tistim pionirjem, ki še ne berejo dobro), pionirji (od dopolnjenega 6. leta do 11 let), mladinci (od 12 do 16 let), gasilci pripravniki ter mentorji (od 16 let dalje).

Priznamo, da smo nestrpno čakali na rezultate in jih vsakodnevno spremljali. Končni rezultati, ki so bili objavljeni dan po zaključku kviza, pa so nas (milo rečeno) pustili odprtih ust. Na kvizu je sodelovalo 175 društev širom Slovenije. PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik je med vsemi glede na število zbranih točk zasedlo 7. mesto v državi, po številu udeležencev na kvizu pa prav tako zasedamo 7. mesto v državi. To pa še ni vse - glede na število udeležencev v savinjsko-šaleški regiji naše društvo zaseda 1. mesto. Na kvizu sta namreč sodelovali dve cicigasilki, šest pionirjev, štirje mladinci, dva gasilca pripravnika ter trije mentorji. 

Seveda pa znotraj društva želimo nagraditi vse sodelujoče in uspešne člane. Priznanja in nagrade že čakajo, a zaradi trenutne epidemiološke situacije v državi ostajajo pri mentoricah. Upamo, da se bomo lahko čim prej srečali in izvedli podelitev, ki si jo otroci več kot zaslužijo.



V društvu smo zelo ponosni na vse sodelujoče in izjemne rezultate, ki smo jih dosegli. Hkrati pa smo veseli, da nam je kljub trenutnim razmeram, v katerih živimo, uspelo v živo izvesti priprave in se družiti z otroki. Začutili smo dobro energijo in zanimanje za še več takšnih druženj ter projektov, zato smo mentorice skupaj z ostalimi člani društva šle v akcijo.

Kot verjetno že veste, PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik v letošnjem letu zbira sredstva za nakup novega gasilskega vozila. Znotraj društva si želimo aktivirati in vključiti čim več članov, seveda tudi mladino, saj je novo vozilo vendarle v bližnji prihodnosti namenjeno tudi njim. Zato smo se mentorice odločile, da se z otroki najprej lotimo zbiranja odpadnega papirja, v načrtu imamo tudi razstavo likovnih del na temo gasilstva, poleti načrtujemo projekt, ki smo ga poimenovali Poletna noč v gasilskem domu, načrtujemo tudi orientacijski pohod, decembra načrtujemo delavnico, kjer bomo izdelovali božično-novoletne voščilnice, ki jih bomo nato po simbolični ceni tudi prodajali. To je le ožji nabor aktivnosti, katerih izvedbo načrtujemo letos. 

V društvu se bomo trudili, da bo delo z mladino vedno pestro, zabavno in hkrati poučno. Venomer so v naše vrste vljudno vabljeni novi člani, ki si želijo spoznati gasilstvo in se naučiti veliko novega. Vse informacije o vpisu novih članov lahko najdete na spletni strani www.pgd-prekopa.si, na voljo smo vam tudi preko naše facebook strani, kjer lahko spremljate dogajanje znotraj našega društva.


Na pomoč!


Mentorici Nataša in Anja

Oglejte si tudi