Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

PREDSTAVILE SMO SE V GORNJEM GRADU

Vranske vezilje smo v preteklem letu že ob veliki noči razstavljale nekaj svojih prtičkov v Zavodu Stanislava v Gornjem Gradu.

Zavod je bil ustanovljen avgusta 2017. Hiša je v lasti in upravljanju gospe Zdenke Zakrajšek. Prirejajo razstave ročnih del, seminarje in delavnice. Stalno razstavo imajo januarja, lastnica pa tudi zbira starine oz. predmete muzejske vrednosti.

V začetku decembra 2018 smo bile Snežinke zopet povabljene, da sodelujemo s predstavitvijo naših izdelkov na temo božiča. Izdelale smo tudi jaslice.

Za leto 2019 ima zavod že izdelan program in so nas ponovno povabili, da smo prisotne na razstavi okrasnih in uporabnih blazin v februarju in prikazu izdelkov na temo velike noči. Sicer pa smo imele v maju 2018 svojo deseto razstavo vezenin na Vranskem. Izvezle smo osemnajst slik, in sicer farno cerkev Vransko in podružnične cerkve: Tabor, obe na Šentjoštu, obe na Čreti,  Ločico, Stopnik in Šmartno. Čebelji panj, snežinko, hmelj, dve sliki s cvetjem in motorjem smo skupaj s cerkvami podarile Zavodu sv. Rafaela na Vranskem. Slika s splavarjem visi v Schwentnerjevi hiši, izvezen občinski grb pa na Občini Vransko.

Po vsej Sloveniji smo v preteklem letu obiskale kar dvaindvajset razstav. Meseca maja smo si ogledale prireditev Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju in istočasno še grad Štatenberg.

Decembra pa smo se peljale pogledat Advent v Zagrebu in 27. decembra še veliko razstavo jaslic v Vojniku.

Sedaj pa se že pripravljamo za našo 11. razstavo vezenin, ki bo v maju 2019 na Vranskem.

 

Iva Cizej

Oglejte si tudi