Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
20°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Deli
2603

Obiskali Narodni park Plitvička jezera

Planinci PD Vransko smo v preteklih letih spoznali narodna parka Paklenica in Risnjak, junija pa smo si ogledali še najstarejši in največji hrvaški narodni park Plitvička jezera.
Za izlete v tujino v našem društvu že nekaj let vlada izredno zanimanje, tokrat se nas je na pot odpravilo kar 58. Ker se planinske ture običajno začenjajo v zgodnjih jutranjih urah, tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ob 4.00 smo bili polni pričakovanj nameščeni v svojih sedežih na avtobusu, ki je takoj nato krenil na pot v smeri Rogatec-Karlovac-Slunj. Tu smo se ustavili na parkirišču gostilne Feniks in si privoščili zajtrk iz prtljažnika, spili kavico ter vonjali naše popoldansko kosilo. Jagenčki in odojki so se namreč že vrteli na žaru.
Okrog 10. ure smo vstopili v park in tam ostali dobre štiri ure. Hlad jezerskih voda, ki v poletnih mesecih dosežejo tudi 23 stopinj Celzija, nas je blagodejno varoval pred letošnjimi prvimi visokimi temperaturami. Sprehodili smo se ob jezerih različnih velikosti, barv, oblik ter globine in ob tem občudovali številne manjše in večje slapove, predvsem največjega, ki se v padcu 78 m spušča preko skal in tvori skupaj s vodami Plitvičkega potoka ter vodami najnižje ležečega jezera Novakovića Brod, začetek toka reke Korane.
Pred vrnitvijo domov smo se okrepčali s slastnim odojkom in strnili vtise v sproščenem klepetu, ki se je nadaljeval tudi na avtobusu. Pred prihodom v Slovenijo smo se posladkali z dobrotami iz prtljažnika  in okusnim pecivom, s katerim so presenetile nekatere udeleženke izleta. V večernih urah smo se na AP Vransko poslovili dobre volje z željo, da se v tolikšnem številu kmalu spet srečamo.

                                                                                                                                                     PD Vransko

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi