Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Jože Goltnik – 90 let

Jože Goltnik, dolgoletni predsednik in častni član LD Vransko, je 5. 3. 2018 praznoval 90-letnico rojstva in skoraj 65-letnico aktivnega lovstva.

Rodil se je v Belih Vodah nad Šoštanjem in že kot otroka ga je prevzelo bogastvo gozdov in živalskega sveta. Ta skrivnostni svet ga je navdušil in se mu zasidral v srce za vse življenje, saj si je za poklic izbral prav gozdarstvo. V lovske vrste je stopil že leta 1954 v Gornjem Gradu. Leta 1958 je prevzel gozdarsko službo na Vranskem in kmalu pristopil v članstvo v LD Vransko.

Dolga leta je bil predsednik naše LD, njen tajnik, blagajnik, predsednik Nadzornega odbora in predsednik disciplinske komisije takratne ZLD Žalec. Leta 1973 je z izobraževanjem pridobil tudi naziv lovskega mojstra.

V času njegovega predsedovanja smo lovci uredili svojo prvo lovsko kočo na Orehovcu. Ko je LD ob denacionalizaciji izgubila to lovsko kočo, je prevzel vodstvo gradbenega odbora za izgradnjo novega lovskega doma in s svojo natančnostjo ves čas skrbel za nabavo in točno evidenco potrebnega materiala ter udeležbe članov pri izgradnji doma, zato je Jože med najbolj zaslužnimi, da imamo na Tešovi nov lovski dom.

Ker sta gozdarstvo in lovstvo neločljivo povezana, se je potrebno ob njegovem prazniku spomniti tudi njegovega prispevka na področju urejanja in varovanja gozdov kot našega narodnega bogastva. Zelo velik je tudi njegov prispevek pri povezovanju hribovskih zaselkov in domačij z dolino.

Za dolgoletno in uspešno delo v lovstvu ga je LZS odlikovala z Znakom za lovske zasluge in Redom za lovske zasluge prve, druge in tretje stopnje, prav tako je dobitnik Plakete Občine Žalec in Občine Vransko.

   Ob njegovem osebnem prazniku smo mu lovci LD Vransko pripravili presenečenje, ga dan pred njegovim praznikom obiskali in mu po stari ljudski navadi pred domom postavili smreko. Iskreno smo mu čestitali, se mu zahvalili za vse, kar je storil za našo lovsko družino, naravo in lovsko tovarištvo ter se na koncu skupaj poveselili.

                                                                                                        
Lovci LD Vransko

Oglejte si tudi